Τραμπ προκαλεί Μπάιντεν: «Ας κάνουμε ένα ακόμη ντιμπέιτ ή έναν αγώνα γκολφ»

Τραμπ: «Ας κάνουμε ένα ακόμη ντιμπέιτ αυτή την εβδομάδα» -Oι προκλήσεις Τραμπ Facebook Twitter
Ντοναλντ Τραμπ/Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω προσβολών, προκάλεσε τον Τζο Μπάιντεν σε ένα ντιμπέιτ και ένα παιχνίδι γκολφ. 

«Ας κάνουμε ένα ακόμη ντιμπέιτ αυτή την εβδομάδα, ώστε ο Τζο ο κοιμήσης να αποδείξει σε όλους παντού στον κόσμο ότι έχει αυτό που χρειάζεται για να είναι πρόεδρος. Αλλά αυτή τη φορά θα είναι άνδρας προς άνδρα, χωρίς συντονιστή, χωρίς περιορισμούς, απλώς πείτε μου το μέρος, οποτεδήποτε, οπουδήποτε», υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρότεινε επίσης στον αντίπαλό του έναν αγώνα γκολφ: «Αν κερδίσει, θα δώσω στον φιλανθρωπικό οργανισμό της επιλογής του, όποιος κι αν είναι, ένα εκατομμύριο δολάρια. Αλλά στοιχηματίζω ότι δεν θα δεχθεί την πρόκληση». 

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Μαϊάμι της Φλόριντα ο Τραμπ σχολίασε ειρωνικά ότι ο Μπάιντεν έλαβε μια «καταπληκτική απόφαση» επιλέγοντας την Κάμαλα Χάρις για τη θέση της αντιπροέδρου προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κάποιος να αμφισβητήσει τις ικανότητές του και να τον απομακρύνει από την προεδρία. 

«Αν ο Τζο είχε επιλέξει κάποιον έστω και εν μέρει ικανό, θα τον είχαν διώξει από την προεδρία χρόνια τώρα. Αλλά δεν μπορούν διότι (η Χάρις) είναι η δεύτερη επιλογή τους», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι Δημοκρατικοί έχουν πάθει «ολοκληρωτικό νευρικό κλονισμό» αναζητώντας τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές. 

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη σε όλη την πολιτική ιστορία», τόνισε ο Τραμπ. «Όπως γνωρίζετε, συμμετέχουν όλοι στη δόλια συνωμοσία που έχει στόχο να εξαπατήσει το αμερικανικό κοινό αναφορικά με τις νοητικές ικανότητες του ανθρώπου που βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο», πρόσθεσε. «Διεφθαρμένος, ανίκανος, υποφέρει από νοητικά προβλήματα»: έτσι χαρακτήρισε ο Ρεπουμπλικάνος τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Στη διάρκεια της ομιλίας του, που ήταν γεμάτη υπερβολές και ανακρίβειες, ο Τραμπ κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι εξαφανίζεται τακτικά από το Οβάλ Γραφείο αφήνοντας τον γιο του Χάντερ – ο οποίος καταδικάστηκε για παράνομη οπλοκατοχή—να κυβερνά τις ΗΠΑ με τη βοήθεια της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν. 

Από την πλευρά της η προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν απάντησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πολύ απασχολημένος να κυβερνά τη χώρα για να απαντήσει στα «ανόητα καραγκιοζιλίκια» του Τραμπ. 

«Θα προκαλούσαμε τον Τραμπ να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αλλά έχασε τρία εκατομμύρια. Θα προκαλούσαμε τον Τραμπ να ορθώσει το ανάστημά του στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν, αλλά γονάτισε μπροστά του», σχολίασε ο Τζέιμς Σίνγκερ εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM