Τραμπ: Έχουμε πολλές επιλογές για το Ιράν - Ο πόλεμος είναι η έσχατη

Τραμπ: Έχουμε πολλές επιλογές για το Ιράν - Ο πόλεμος είναι η έσχατη Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι διαθέτει «πολλές επιλογές» για να απαντήσει στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ουάσιγκτον επιρρίπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεων στην Τεχεράνη. «Υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει η έσχατη επιλογή και υπάρχουν και επιλογές πολύ μικρότερες από αυτό. Και θα δούμε.» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους από το Λος Άντζελες, αναφερόμενος σε μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στο Ιράν. «Λέω ότι η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε... πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης θα διευκρινιστούν «στις επόμενες 48 ώρες», λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε «σημαντική» αύξηση των κυρώσεων στο Twitter.

Ιράν: Παράνομες και ανήθικες οι νέες κυρώσεις 

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «στοχεύει σκοπίμως» τους Ιρανούς πολίτες, ενισχύοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας τις νέες κυρώσεις «παραδέχεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν ΣΚΟΠΙΜΑ τους απλούς πολίτες», έγραψε ο Ζαρίφ στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τα αμερικανικά μέτρα «παράνομα» και «απάνθρωπα» και κάνοντας λόγο για «οικονομική τρομοκρατία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM