Τουρκία: Πέθανε ο σύζυγος της Τανσού Τσιλέρ

Τουρκία: Πέθανε ο σύζυγος της Τανσού Τσιλέρ Facebook Twitter
0

Έφυγε χτες το βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.

Ο Οζέρ Οκούραν Τσιλέρ, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, πέθανε στο σπίτι του στο Νεοχώρι Χηλής (Γενικιόι) στις ακτές του Πόντου βορειοαναταλικά της Κωνσταντινούπολης, από καρδιακή προσβολή.

Ήταν γεννημένος το 1937, ήταν μηχανικός και επιχειρηματίας. Απέκτησε δύο παιδιά από τον γάμο του με την Τανσού Τσιλέρ, την 22η και πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Τουρκίας. Αφού σπούδασε στο Γαλλικό Λύκειο Saint Joseph, ολοκλήρωσε τη μηχανική και το μεταπτυχιακό του στο Robert College. Απέκτησε πτυχίο MBA από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Κονέκτικατ στην Αμερική.

Ο Οζέρ, ο οποίος παντρεύτηκε την Τανσού Τσιλέρ το 1963, επέστρεψε στην Τουρκία αφού έμεινε στην Αμερική για 8 χρόνια. Αφού η σύζυγός του μπήκε στην πολιτική και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός το 1993, έλαβε τον τίτλο του πρώτου «πρώτου κυρίου» της Τουρκίας.

Ο ίδιος ενδιαφερόταν για την εναλλακτική ιατρική από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και είχε δημοσιεύσει βιβλία για αυτό το θέμα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM