Τουρκία: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 13 Κούρδους αντάρτες

Τουρκία: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 13 Κούρδους αντάρτες Facebook Twitter
0

Συνολικά 13 κούρδοι αυτονομιστές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τις τελευταίες δύο μέρες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν στις επαρχίες Σιρνάκ, Χακάρι, Μπίνγκολ, Ντιγιάρμπακιρ και Τουντσελί, τόνισε το τουρκικό πρακτορείο επικαλούμενο το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

Έντεκα μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στην επαρχία Σιρνάκ, ενώ δύο ακόμη στην επαρχία Χακάρι, όπου οι αντάρτες φέρονταν να προετοίμαζαν επίθεση ενάντια σε μια στρατιωτική βάση.

 

Ένα ακόμη άτομο με φερόμενες διασυνδέσεις με την αυτονομιστική οργάνωση συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατάσχεσαν οπλισμό, ανάμεσα τους εκτοξευτήρες ρουκετών RPG-7, τουφέκια εφόδου AK-47, χειροβομβίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ δήλωσε πως έπειτα από τις 23 Ιουλίου 2015, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας με PKK, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 7.071 κούρδους μαχητές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM