Τουρκία: Η απόφαση των ΗΠΑ για εξοπλισμό των Κούρδων στη Συρία δεν αρμόζει σε μια συμμαχία

Τουρκία: Η απόφαση των ΗΠΑ για εξοπλισμό των Κούρδων στη Συρία δεν αρμόζει σε μια συμμαχία Facebook Twitter
0

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας με ανακοίνωσή του σήμερα, τόνισε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας δεν «αρμόζει σε μια συμμαχία».

«Έχει επισημανθεί ότι η πολιτική στήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG (που η Άγκυρα θεωρεί προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, PKK), που επιχειρεί με το προκάλυμμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αγνοώντας τις προσδοκίες της Τουρκίας, δεν αρμόζει σε μια φιλία και σε μια συμμαχία», υπογράμμισε το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη εξοπλισμού των Σύρων Κούρδων μαχητών που στόχο έχει, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, την διασφάλιση της νίκης στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ δήλωσε χθες ότι οι Κούρδοι μαχητές παρέλαβαν ελαφρύ οπλισμό και οχήματα από τον αμερικανικό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM