Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Facebook Twitter
0

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις εντάσεις στις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό.


Η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία ασκούν κριτική την Τουρκία αφότου ξεκίνησε η καταστολή των επικριτών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών– μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του κατηγόρησε το Βερολίνο για "τακτικές που παραπέμπουν στους Ναζί", επειδή Τούρκοι υπουργοί εμποδίστηκαν να εκφωνήσουν ομιλίες σε συγκεντρώσεις Τούρκων που ζουν στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, τον περασμένο Απρίλιο.


Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μολονότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.


"Υπάρχει κάποια άλλη χώρα που να περιμένει στο κατώφλι της ΕΕ από το 1963; Όχι, δεν υπάρχει" δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία, παρά τα πισωγυρίσματα. Εμείς, ως Τουρκία, δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε", πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM