Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης καλούν τον Καναδά να ερευνήσει το Pornhub

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης καλούν τον Καναδά να ερευνήσει το Pornhub Facebook Twitter
EPA/NARONG SANGNAK
0

Πάνω από 100 θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, με τη στήριξη 525 ΜΚΟ, ζήτησαν στις καναδικές αρχές να ερευνήσουν τον ιδιοκτήτη του Pornhub για κερδοφορία από σεξουαλικές κακοποιήσεις. 

Σε επιστολή προς το αρμόδιο τμήμα της κυβέρνησης κατηγορούν την εταιρία MindGeek με έδρα το Μόντρεαλ για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων και διανομή προσωπικών φωτογραφιών χωρίς συγκατάθεση.

Τα 104 θύματα μαζί με ΜΚΟ από 65 χώρες κάλεσαν επίσης την Οτάβα «να αναλάβει άμεσα νομική δράση για να προστατέψει τα παιδιά από αυτόν τον ανήθικο οργανισμό».

«Ο,τιδήποτε λιγότερο είναι αδικία απέναντι στα θύματα, των οποίων οι ζωές καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των σκόπιμων και με πλήρη επίγνωση ενεργειών του MindGeek», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Η εταιρία, που κατέχει πάνω από 160 πορνογραφικές ιστοσελίδες ανάμεσά τους και το Pornhub, έχει δεχθεί πυρά τους τελευταίους μήνες, καθώς κατηγορείται πως διαμοιράζει βίντεο εκμετάλλευσης και έχει αποτύχει να προφυλάξει το περιεχόμενό της, κάνοντας τα στραβά μάτια στην κακοποίηση ανηλίκων, τον βιασμό και το revenge porn.

Η αντιπαράθεση έρχεται μετά από άρθρο στους New York Times, που υποστηρίζει ότι από τα 6.8 εκατομμύρια νέα βίντεο που δημοσιεύοντας κάθε χρόνο στο Pornhub, «πολλά» απεικονίζουν «κακοποίηση παιδιών και μη συναινετική βία», μεταξύ άλλων σκηνές αιμομιξίας και γυναικών να ασφυκτιούν μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Το MindGeek αρνείται όλες τις κατηγορίες και υπερασπίστηκε τις πρακτικές ασφαλείας του στον εντοπισμό και την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου όταν κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ηθικής τον περασμένο μήνα. 

Η επιτροπή έκανε συνεδριάσεις για το θέμα ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθεσία που θα αναγκάζει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρούν παράνομο περιεχόμενο. 

Με έδρα τον Καναδά, αλλά  τα γραφεία του στο Λουξεμβούργο, το Pornhub είχε πέρυσι 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις.

Μετά την ανακοίνωση των Visa και Mastercard πως δεν θα πραγματοποιούν πλέον πληρωμές στο Pornhub, η πορνογραφική ιστοσελίδα απάντησε με νέα μέτρα ενάντια στην ανάρτηση περιεχομένου που δημοσιεύεται από μη επιβεβαιωμένου χρήστες.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ