Το Pornhub απέσυρε όλα τα βίντεο από μη επιβεβαιωμένους χρήστες

Το Pornhub απέσυρε όλα τα βίντεο από μη επιβεβαιωμένους χρήστες Facebook Twitter
0

To Pornhub προχώρησε στην κατάργηση της πλειοψηφίας των βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, αναστέλλοντας όλες τις μη επαληθευμένες μεταφορτώσεις, εν μέσω σάλου που ξέσπασε για παράνομο περιεχόμενο. Μέχρι τη Δευτέρα, είχε μειώσει το περιεχόμενό του από 13 εκατομμύρια βίντεο σε μόλις 4 εκατομμύρια

Την περασμένη εβδομάδα, Mastercard και Visa μπλόκαραν τη χρήση των πιστωτικών καρτών των πελατών τους για υπηρεσίες που παρέχει το Pornhub, μετά από δημοσίευμα των New York Times το οποίο υποστήριζε ότι στην ιστοσελίδα «είχαν παρεισφρήσει» βίντεο κακοποίησης παιδιών και βιασμού. Το Pornhub αναφέρει πως τα νέα μέτρα που έχει λάβει είναι πιο αυστηρά σε σχέση με οποιαδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρακτικά, πλέον, μόνο τα βίντεο που μεταφορτώνονται στο Pornhub και προέρχονται από επαληθευμένους συνεργάτες και άτομα που εμφανίζονται στα βίντεο τα οποία είναι μέλη του «Προγράμματος Μοντέλων», θα είναι διαθέσιμα online. Παράλληλα αναφέρει πως έχει μπει στο στόχαστρο οργανισμών που μάχονται κατά της πορνογραφίας και δεν αξιολογείται αξιοκρατικά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC η πιο πρόσφατη κίνηση του Pornhub προστίθεται στις προηγούμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση την κατακραυγή που ξέσπασε από το άρθρο των New York Times. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι έχει «αναστείλει» τα βίντεο που βρίσκονται offline και δεν τα περιγράφει ως «διαγραμμένα». Παράλληλα αναφέρει πως θα λανσάρει ένα νέο σύστημα επαλήθευσης χρηστών από το νέο έτος. Αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενό του θα προέρχεται από επιβεβαιωμένους χρήστες. 

Στο κείμενο του Νίκολας Κρίστοφ στους New York Times, ο αρθρογράφος υποστήριξε πως οι αναζητήσεις για ανήλικες στη μηχανή αναζήτησης του Pornhub δίνουν δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα, ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που θύματα βιασμού και κακοποίησης είδαν βίντεό τους στην πλατφόρμα. Νωρίτερα φέτος το BBC έφερε στο φως την υπόθεση μίας γυναίκας που είδε βίντεο από τον βιασμό της, ο οποίος έγινε όταν εκείνη ήταν 14 ετών, online. 

Ο Κριστόφ έθεσε το ερώτημα γιατί οι τράπεζες, οι μηχανές αναζήτησης και οι εταιρείες με κάρτες υποστηρίζουν το Pornhub και έφερε ως παράδειγμα τη Mastercard, η οποία διέταξε και έρευνα και άμεσα αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέση με τη σελίδα. Έρευνα διέταξε και η Visa. Σύμφωνα με το BBC οι κινήσεις αυτές ενδέχεται να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη σελίδα. Το Pornhub, παρότι είναι δωρεάν, παρέχει συνδρομιτικές υπηρεσίες στους χρήστες για αποκλειστικό περιεχόμενο και βίντεο υψηλής ανάλυσης. 

Συνολικά 42 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποίησαν το Pornhub το 2019 και πάνω από 6.830.000 έχουν αναρτηθεί. Ο συνολικός χρόνος θέασης ξεπερνά τα 169 χρόνια. Δεν είναι γνωστό πόσους moderators απασχολεί. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ