Θρίλερ με τον Ασάνζ - Θα τον διώξουν με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

Θρίλερ με τον Ασάνζ - Θα τον διώξουν με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κινδυνεύει να διωχθεί από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εντός ωρών ή ημερών, ανέφερε ο οργανισμός που δημιούργησε μέσω Twitter το βράδυ της Πέμπτης.

«Υψηλά ιστάμενη πηγή στο κράτος του Ισημερινού είπε στον WikiLeaks ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ θα διωχθεί βιαίως εντός ωρών ή μερών με πρόσχημα το σκάνδαλο των υπεράκτιων εταιρειών για τα INAPapers -- και ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με το ΗΒ για τη σύλληψή του», αναφέρει η ανάρτηση.

Τα «έγγραφα INA» είναι μια σειρά εγγράφων που διέρρευσε βουλευτής του Ισημερινού και ενέπλεξαν τον πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Η προειδοποίηση του WikiLeaks καταγράφεται δύο ημέρες αφού ο Μορένο κατηγόρησε τον Ασάνζ ότι έχει «παραβιάσει επανειλημμένα» τους όρους βάσει των οποίων του χορηγήθηκε άσυλο και πρόσθεσε ότι το Κίτο συζητά με το Λονδίνο μια διευθέτηση ώστε η Βρετανία να του επιτρέψει να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατέφυγε το 2012.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ισημερινού άφησε να εννοηθεί πως ο WikiLeaks ευθύνεται για τη διαρροή φωτογραφιών της προσωπικής ζωής του στο Διαδίκτυο, χωρίς να δώσει κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει την υποψία του αυτή. Ο πρόεδρος του Ισημερινού επανέλαβε επίσης την απαίτηση ο Ασάνζ να μην παρεμβαίνει σε πολιτικά ζητήματα άλλων κρατών.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου διενεργούνταν έρευνες της δικαιοσύνης σε βάρος του κατηγορίες για βιασμό.

Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα του χορήγησε άσυλο. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο από τις σουηδικές αρχές, αλλά η βρετανική αστυνομία λέει πως θα τον συλλάβει τη στιγμή που θα βγει από την πρεσβεία, διότι είχε παραβιάσει τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του όταν ζήτησε άσυλο. Ο Ασάνζ έχει εκφράσει επανειλημμένα τον φόβο ότι σκοπός των διώξεων σε βάρος του είναι εντέλει να εκδοθεί στιςΗΠΑ, όπου οι αρχές σκοπεύουν να τον ενάγουν σε δίκη διότι αποκάλυψε χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Η σχέση του Ασάνζ με τους οικοδεσπότες του στην πρεσβεία επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο του απαγορεύθηκε πέρυσι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM