No.1

Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει τώρα ο Ζάεφ

Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει τώρα ο Ζάεφ Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η χώρα του θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Republika» και άλλα ΜΜΕ της χώρας, η νέα δήλωση του Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Έλληνες πολιτικοί προειδοποίησαν τον Ζάεφ ότι τυχόν αδυναμία να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και χωρίς το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα ενισχύσει την αντιπολίτευση στην ΕΕ και πιθανώς θα "αναθερμάνει" και το ελληνικό βέτο» επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας. «Είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια που σχετίζονται με την ΕΕ είναι τμήμα της. Δουλεύουμε, με επιτυχία, πάνω στις ενστάσεις που ήρθαν από την ελληνική πλευρά, αλλά και πάνω σε όσες παρατηρήσαμε οι ίδιοι».

«Περιμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα προβεί σε στέρεα βήματα, όπως το να αντικαταστήσει τις πινακίδες δρόμων. Η πρόθεση πρέπει να είναι να στείλουμε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, διότι αποφέρει μια στρατηγική συνεργασία, κέρδη για το νέο μας φίλο, το νότιο γείτονά μας, και ανοίγει πολλές προοπτικές» υπογράμμισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Republika

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό αμερικανικό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM