Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει τώρα ο Ζάεφ

Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει τώρα ο Ζάεφ Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η χώρα του θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Republika» και άλλα ΜΜΕ της χώρας, η νέα δήλωση του Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Έλληνες πολιτικοί προειδοποίησαν τον Ζάεφ ότι τυχόν αδυναμία να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και χωρίς το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα ενισχύσει την αντιπολίτευση στην ΕΕ και πιθανώς θα "αναθερμάνει" και το ελληνικό βέτο» επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας. «Είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια που σχετίζονται με την ΕΕ είναι τμήμα της. Δουλεύουμε, με επιτυχία, πάνω στις ενστάσεις που ήρθαν από την ελληνική πλευρά, αλλά και πάνω σε όσες παρατηρήσαμε οι ίδιοι».

«Περιμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα προβεί σε στέρεα βήματα, όπως το να αντικαταστήσει τις πινακίδες δρόμων. Η πρόθεση πρέπει να είναι να στείλουμε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, διότι αποφέρει μια στρατηγική συνεργασία, κέρδη για το νέο μας φίλο, το νότιο γείτονά μας, και ανοίγει πολλές προοπτικές» υπογράμμισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Republika

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM