Ένα μικρό αρτοποιείο στο Τέξας που έχασε τις παραγγελίες και τους οπαδούς του στο Facebook μετά την ανάρτηση ενός μηνύματος στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ξεπούλησε το απόθεμά του, έπειτα από ένα κύμα υποστήριξης από τον κόσμο.

 

Το αρτοποιείο Confections, στο Lufkin, στο ανατολικό Τέξας, ανέφερε ότι στις 2 Ιουνίου ανάρτησε στο Facebook, τα pride cookies του, σε σχήμα καρδιάς διακοσμημένα με το ουράνιο τόξο, με τη λεζάντα «Περισσότερη ΑΓΑΠΗ.  Λιγότερο μίσος. Happy Pride σε όλους τους ΛΟΑΤΚΙ+ φίλους μας! Όλοι οι λάτρεις των μπισκότων και της ευτυχίας είναι ευπρόσδεκτοι».

 

Το μήνυμα, που σηματοδοτεί τον Ιούνιο ως μήνα υπερηφάνειας, ακολουθήθηκε από μια πιο επίσημη ανάρτηση την επόμενη μέρα.

 

«Σήμερα ήταν δύσκολα. Πραγματικά σκληρά. Χάσαμε σημαντικό αριθμό ακολούθων μας λόγω των cookies, που δημοσιεύσαμε. Λάβαμε ένα πολύ μισητό μήνυμα στην επιχειρηματική μας σελίδα ακυρώνοντας μια μεγάλη παραγγελία για μπισκότα που θα παραδίδαμε αύριο το πρωί (που μόλις τελειώσαμε τη διακόσμηση) λόγω ενός μπισκότου καρδιάς ουράνιου τόξου που δημοσιεύσαμε» ανέφερε το αρτοποιείο.

 

«Ειλικρινά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι μια ανάρτηση που μιλούσε κυριολεκτικά για περισσότερη αγάπη και λιγότερο μίσος θα είχε ως αποτέλεσμα μια τέτοια αντίδραση, σε μια πολύ μικρή επιχείρηση που αγωνίζεται να παραμείνει στην αγορά και να διαδώσει λίγη χαρά  μέσω ψημένων προϊόντων» πρόσθεσε.

 

Σημείωσε δε ότι πλέον έχει «υπερβολική αφθονία» μπισκότων διαθέσιμα προς πώληση. Ωστόσο, μάλλον δεν περίμενε την ακόλουθη αντίδραση.

 

Η ανάρτηση κέρδισε περισσότερα από 11.000 like από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με πολλούς από κοντινά μέρη να υπόσχονται ότι θα επισκεφθούν το φούρνο.

 

Όπως και έγινε. Σε φωτογραφίες που ανάρτησε εκ νέου το αρτοποιείο φαίνονται ουρές από πελάτες που έσπευσαν να αγοράσουν τα αδιάθετα μπισκότα. 

 

«Ξεπουλήσαμε», έγραψε το αρτοποιείο την επόμενη ημέρα, προσθέτοντας ότι είναι «ευγνώμων και συγκινημένοι από αυτό το κύμα αγάπης».

 

Και ενώ εταιρεία προσπαθούσε να ανταποκριθεί στα χιλιάδες μηνύματα στήριξης, που στάλθηκαν σε Facebook και Instagram, η συνιδιοκτήτρια Miranda Dolder έγραψε ένα σχόλιο σε όσους είχαν δείξει την υποστήριξή τους.

 

«Σας ευχαριστώ! Περισσότερη αγάπη, λιγότερο μίσος. Πάντα.».

 

 

 

 

Με πληροφορίες του Guardian