Telegram: Κέρδη 540 εκατομμυρίων δολαρίων παρά τις νομικές περιπέτειες του ιδρυτή της

Κέρδη 540 εκατομμυρίων δολαρίων για το Telegram παρά τις νομικές περιπέτειες του ιδρυτή της Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pixels
0

Το Telegram σημείωσε κέρδη ύψους 540 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, καθώς η εφαρμογή μηνυμάτων πέτυχε ταχεία ανάπτυξη παρά την συνεχιζόμενη απειλή για την ηγεσία της λόγω νομικών διαδικασιών στη Γαλλία εναντίον του ιδρυτή της, Pavel Durov.

Η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι ενημέρωσε τους επενδυτές ότι τα έσοδα έφτασαν το 2024 τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 343 εκατομμύρια δολάρια από το 2023, σύμφωνα με μια παρουσίαση της εταιρείας που παρακολούθησαν οι Financial Times.

Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα εντυπωσιακά κέρδη παρουσιάστηκαν σε πιθανούς επενδυτές πριν το Telegram ξεκινήσει μια προσφορά ομολόγων ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την επαναγορά υφιστάμενου χρέους. Η πώληση των ομολόγων, που ξεκίνησε την Τρίτη, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στη βδομάδα.

Από πού προήλθαν τα κέρδη;

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το Telegram έχει ενισχυθεί εν μέρει από μια αύξηση στους χρήστες που πληρώνουν και από κέρδη που προέκυψαν από συνεργασίες σχετικές με το κρυπτονόμισμα που ίδρυσε.

Η ανάπτυξη αυτή σημειώνεται παρά τις αμφιβολίες για το μέλλον της εταιρείας μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της από τις γαλλικές αρχές στο Παρίσι τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους.

Κέρδη 540 εκατομμυρίων δολαρίων για το Telegram παρά τις νομικές περιπέτειες του ιδρυτή της Facebook Twitter
Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov

Ο Durov, που γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά έχει πλέον γαλλική και πολιτογραφημένη υπηκοότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με την φερόμενη αποτυχία της εφαρμογής να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και της τρομοκρατίας στην πλατφόρμα της. Η υπόθεση μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Durov έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά των αρχών σχετικά με την υπόθεση. Τη Δευτέρα, έγραψε ότι ενώ οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίστηκαν ότι η καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ήταν ο λόγος για τη σύλληψή του, «η κύρια εστίασή τους ήταν πάντα η γεωπολιτική».

Το Telegram πλέον μετρά πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως και λειτουργεί με μια μικρή ομάδα περίπου 60 ατόμων, ενώ την πλειονότητα της διαχείρισης περιεχομένου αναλαμβάνουν εξωτερικοί συνεργάτες.

Σύμφωνα με αρκετά άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές για τη συμφωνία, ο διευθυντής επενδύσεων του Telegram, John Hyman, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει επιτύχει όλους τους οικονομικούς της στόχους και ότι μια πιθανή δημόσια προσφορά μετοχών (IPO) είναι εφικτή εάν οι αγορές γίνουν πιο ευνοϊκές.

Το Telegram, που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Durov, έχει εκδώσει περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2024, επαναγόρασε ομόλογα αξίας 375 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Financial Times


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM