Λιοντάρια σκότωσαν σήμερα τρία μικρά παιδιά, κοντά στο φυσικό καταφύγιο του Νγκορονγκόρο, στην Τανζανία, την ώρα που προσπαθούσαν να βρουν ζώα που είχαν χαθεί από ένα κοπάδι, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

 

Τα παιδιά, ηλικίας από 9 έως 11 ετών, επέστρεφαν από το σχολείο και μπήκαν σε ένα δάσος κοντά στην προστατευόμενη περιοχή Νγκορονγκόρο αναζητώντας τα ζώα, εξήγησε ο Τζάστιν Μασέτζο, ο αρχηγός της αστυνομίας της Αρούσα.

 

«Σε εκείνη την περιοχή λιοντάρια τους επιτέθηκαν και σκότωσαν τρία παιδιά, ενώ τραυμάτισαν ακόμη ένα», συμπλήρωσε.

 


«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στις νομαδικές κοινότητες γύρω από τις προστατευμένες περιοχές να λάβουν προφυλάξεις κατά των άγριων ζώων, ιδίως όταν στέλνουν τα παιδιά τους να προσέχουν τα κοπάδια» είπε ο ίδιος. 
 

 

Το Νγκορονγκόρο, που βρίσκεται στη βόρεια Τανζανία, ένας κρατήρας παγκοσμίως γνωστός για τα τοπία του και την άγρια πανίδα του, εντάσσεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

 


Η Τανζανία επιτρέπει σε κάποιες φυλές, όπως στους Μασάι, που ταΐζουν τα κοπάδια τους μαζί με τα άγρια ζώα, να ζουν μέσα σε εθνικά πάρκα. Ωστόσο, πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωπες με επιθέσεις ζώων, όπως λιοντάρια και ελέφαντες, που επιτίθενται σε ζώα και καλλιέργιες. 


Πέρυσι, η χώρα αναγκάστηκε να μεταφέρει 36 λιοντάρια από το εθνικό πάρκο Σερενγκέτι μετά από επιθέσεις σε ανθρώπους και βοοειδή. 
 

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ