Ταϊλάνδη: Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ υψώνουν τη σημαία της υπερηφάνειας στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Ταϊλάνδη: Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ υψώνουν τη σημαία της υπερηφάνειας στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις Facebook Twitter
Ταϊλάνδη: Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ υψώνουν τη σημαία της υπερηφάνειας στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (Reuters)
0

Εκατοντάδες Ταϊλανδοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ύψωσαν τις σημαίες του ουράνιου τόξου ζητώντας δημοκρατία και ίσα δικαιώματα σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Ήταν η τελευταία από μία σειρά διαδηλώσεων που καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Αρκετές διαδηλώσεις ξεπήδησαν σε ολόκληρη τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα, όταν χιλιάδες Ταϊλανδοί ακτιβιστές αψήφησαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω του κορωνοϊόυ και πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2014.

Οι ακτιβιστές το Σάββατο χόρεψαν, τραγούδησαν και έδωσαν stand-up comedy παραστάσεις, δηλώνοντας την αντίδρασή τους στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Prayuth Chan-ocha, πρώην αρχηγού του στρατού που ανέλαβε πριν από έξι χρόνια. Σημαίες υπερηφάνειας κυμάτισαν με φόντο το Μνημείο Δημοκρατίας της Μπανγκόκ.

«Είμαστε εδώ σήμερα κυρίως για να ζητήσουμε δημοκρατία. Μόλις επιτύχουμε τη δημοκρατία, θα ακολουθήσουν τα ίσα δικαιώματα», δήλωσε ένας 21χρονος ακτιβιστής.

«Η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ δεν έχει ακόμη ίσα δικαιώματα στην κοινωνία, γι 'αυτό ζητούμε δημοκρατία και ισότητα», πρόσθεσε.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου ήταν η τελευταία σε μια σειρά διαδηλώσεων στο πλαίσιο του κινήματος της Ελεύθερης Νεολαίας, το οποίο εξέδωσε τρία αιτήματα: τη διάλυση του κοινοβουλίου, τον τερματισμό της απαγόρευσης σε κριτική κατά της κυβέρνησης και τις τροποποιήσεις του στρατιωτικού συντάγματος.

«Ακόμα κι αν δεν αποχωρήσουν από την εξουσία σήμερα, θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι δεν θα πάμε πουθενά, θα είμαστε εδώ», δήλωσε ένας άλλος διαδηλωτής.

«Ακόμα κι αν μας ξεφορτωθούν, η ιδεολογία μας δεν θα πεθάνει ποτέ, θα τη μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM