Φλογερές φεμινίστριες ή όμορφες γυναίκες που απλά προκαλούν; Ότι και να πιστεύει κανείς, οι Femen έχουν αναντίρρητα ανοίξει νέους δρόμους στο κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης. Οι προκλητικές γυμνόστηθες διαμαρτυρίες έχουν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, σε πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι αυτή η πρωτότυπη ακτιβιστική δράση είναι αντιπαραγωγική και αφελής.
Καλεσμένη στην εκπομπή Ι Talk, για να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού, η Ίνα Σεφτσένκο, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος Femen.
«Τα στήθη μας «ουρλιάζουν» και ο κόσμος δεν μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα. Έχουμε μετατρέψει το γυμνό μας σώμα σε πολιτικό όπλο», τονίζει η Σεφτσένο και υποστηρίζει οτι οι Femen σέβονται το δικαίωμα των γυναικών στον αραβικό κόσμο, να φοράνε μπούργκα από επιλογή.
Η Ουκρανή φεμινίστρια απαντάει στις επικρίσεις όσων υποστηρίζουν οτι οι Femen επιλέγουν τα μέλη τους, βάσει εξωτερικής εμφάνισης. Παράλληλα, υπογραμμίζει οτι η δραστηριότητα των Femen δεν αποκλείει και δεν έρχεται σε αντίθεση με άλλα φεμινιστικά κινήματα.
Διεθνή /
"Tα γυμνά στήθη των Femen ουρλιάζουν την αλήθεια!"

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Γιώργος Παράσχος: «Έχω διπλό καρκίνο, παλεύω εδώ και περίπου έναν χρόνο»

Λάρισα: «Δεν έπρεπε να έρθουμε γιατί είδαν τις πληγές, φοβάμαι μην καλέσουν την πρόνοια» έλεγε η 32χρονη μητέρα

Νίκος Γαλανός: Το «αντίο» της Γης της Ελιάς στην έναρξη του νέου επεισοδίου

Λάρισα: «Ερευνάται και η σεξουαλική κακοποίηση», καταγγέλλει ο δικηγόρος του βιολογικού πατέρα

Eurovision 2025: Θύελλα αντιδράσεων σε Ισπανία και Βέλγιο για τη συμμετοχή του Ισραήλ

σχόλια