Συρία: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στο Αφρίν

Συρία: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στο Αφρίν Facebook Twitter
0

Μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει φιλοκυβερνητικούς μαχητές μπήκε στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν σήμερα, προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Η είσοδος των συγκεκριμένων δυνάμεων έρχεται μετά από σχετική συμφωνία μεταξύ του καθεστώτος και των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), προκειμένου οι τελευταίες να αποφύγουν μια ολοκληρωτική κατάληψη του Αφρίν από την Τουρκία και τους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες.

Τα οχήματα που τους μεταφέρουν πέρασαν από έναν σταθμό ελέγχου που έφερε το έμβλημα μιας κουρδικής δύναμης ασφαλείας.

Σύμφωνα με ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μαχητές των Λαϊκών Δυνάμεων, οι οποίοι στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή του Αφρίν, προερχόμενοι από το Χαλέπι.

Οι μαχητές αυτοί, που σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση θα βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση στην περιοχή, μπαίνουν στο Αφρίν μέσω της διάβασης αλ Ζιγιάρα, στα βόρεια του Νουμπούλ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν.

«Μία Συρία, μία Συρία» ακούγονται να φωνάζουν οι άνδρες αυτοί, στο βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

«Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα», είπε ένας μαχητής, αναφερόμενος στην πάγια θέση της Δαμασκού ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και οι εσωτερικές κατατμήσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Το κρατικό πρακτορείο Sana κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν μια περιοχή κοντά στη διάβαση απ' όπου πέρασαν οι μαχητές των «Λαϊκών Δυνάμεων» για να μπουν στο Αφρίν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το πρωί ότι, μετά από συνομιλίες του με τους προέδρους Ρωσίας και Ιράν, Βλάντιμιρ Πούτιν και Χασάν Ρουχανί αντίστοιχα, είχε αποτρέψει την είσοδο των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στο κουρδικό καντόνι.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εάν μεν οι καθεστωτικές δυνάμεις πλήξουν τις κουρδικές YPG, η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα, εάν όμως τις προστατέψουν, «κανείς δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την Τουρκία και τον στρατό της».

Η Τουρκία επιχειρεί κατά των YPG από τον Ιανουάριο, καθώς τις θεωρεί παρακλάδι του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και άρα κίνδυνο για την ακεραιότητά της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM