Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 27 νεκροί, ανάμεσά τους 25 μαθητές

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 27 νεκροί, ανάμεσά τους 25 μαθητές Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων της συντριβής καταδιωκτικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας του Μπανγκλαντές πάνω σε σχολείο στην πρωτεύουσα Ντάκα αυξήθηκε στους 27 νεκρούς, που ήταν στη μεγάλη πλειονότητά τους μαθητές, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Ως αυτή τη στιγμή έχουμε 27 νεκρούς, ανάμεσά τους 25 παιδιά και τον πιλότο» του στρατιωτικού αεροσκάφους, είπε στον Τύπο ο Σαγεντούρ Ραχμάν.

Καταγράφτηκαν πάνω από 170 τραυματισμοί χθες μετά το δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή «συνολικά 78 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Ραχμάν.

Το αεροσκάφος ήταν F-7 BGI, κινεζικής κατασκευής (Chengdu) –ουσιαστικά όμως σοβιετικού σχεδιασμού, είναι βασισμένο στο MiG-21 και παράγεται από την Κίνα με άδεια–, το οποίο υπέστη τεχνικό πρόβλημα κι έπεσε μετά το μεσημέρι στο σχολικό συγκρότημα Milestone, στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, ανέφερε ο στρατός.

Πρόκειται για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Μπανγκλαντές εδώ και δεκαετίες.

Το μονοκινητήριο είχε απογειωθεί μερικά λεπτά νωρίτερα από βάση της πολεμικής αεροπορίας σε προάστιο της πρωτεύουσας. Έπεσε πάνω σε διώροφο κτίριο όπου παραδίδονταν μαθήματα και πήρε φωτιά.

Ο χειριστής του Τοουκίρ Ισλάμ, 27 ετών, που σύμφωνα με θείο του έκανε την πρώτη του πτήση χωρίς εκπαιδευτή παρόντα στο πιλοτήριο, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη.

Σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία, προσπάθησε, μάταια, να απομακρύνει το αεροσκάφος του από κατοικημένους τομείς της πρωτεύουσας.

Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πιο συγκεκριμένα της τεχνικής βλάβης που υπέστη το αεροσκάφος, που πέρα από εκπαιδευτικό ρόλο χρησιμοποιείται ως καταδιωκτικό και για υποστήριξη εκ του σύνεγγυς.

Πολλοί μαθητές στο κτίριο όπου συνετρίβη το μαχητικό υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εθνικού ινστιτούτου για εγκαυματίες στη Ντάκα.

Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης του Μπανγκλαντές, ο νομπελίστας ειρήνης Μοχάμαντ Γιούνους, ανακοίνωσε πως σήμερα Τρίτη κηρύσσεται ημέρα εθνικού πένθους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM