Συνελήφθη ξανά ο Ναβάλνι από τις ρωσικές αρχές

Συνελήφθη ξανά ο Ναβάλνι από τις ρωσικές αρχές Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αλεξέι Ναβάλνι τέθηκε υπό κράτηση σήμερα (28/1) στη Μόσχα, λίγη ώρα αφότου έφτασε σε συγκέντρωση οπαδών του κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Με συλλαμβάνουν. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ελάτε στην Τβερσκάγια. Δεν έρχεστε εδώ για μένα, αλλά για σας και το μέλλον σας», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του ενώ πολλές χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν σε όλη τη Ρωσία κατά του Ρώσου προέδρου.

Στη Μόσχα, εκατοντάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι συμμετέχουν σήμερα στην πανεθνική ημέρα διαμαρτυρίας κατά των αρχών, καλώντας τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου για τις οποίες υποστηρίζουν ότι θα είναι εκλογές νοθείας.

Αφού ο Ναβάλνι έπαιξε σήμερα το πρωί τη γάτα και το ποντίκι με την αστυνομία, η οποία μετέβη μάταια στο άδειο διαμέρισμά του για να τον συλλάβει, έφθασε στην οδό Τβερσκάγια, κύρια αρτηρία του κέντρου της Μόσχας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες οπαδοί του.

«Κλέφτες! Έχετε πέντε λεπτά για να φύγετε!», φώναξε, σύμφωνα με τις εικόνες που η ομάδα του αναμετέδωσε απ' ευθείας στο YouTube. «Αυτό είναι, φθάνουν, είναι ήδη εδώ», είπε στη συνέχεια δείχνοντας μια δεκαριά αστυνομικούς που ορμούσαν προς αυτόν για να τον θέσουν υπό κράτηση. Παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι οπαδοί του, ο Αλεξέι Ναβάλνι οδηγήθηκε δια της βίας σε μια κλούβα από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος.

Ο αντιπολιτευόμενος είχε καλέσει τους Ρώσους να βγουν σήμερα στους δρόμους για να καταγγείλουν την «απάτη» των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.

Πολλές χιλιάδες Ρώσοι σ' όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Σχεδόν 90 άτομα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την καταμέτρηση που πραγματοποίησε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) ο εξειδικευμένος ιστότοπος OVD-Info.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία είχε εισβάλει στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του Ναβάλνι επικαλούμενη αναφορές για απειλή βόμβας.

Στον Ναβάλνι έχει απαγορευθεί να συμμετάσχει στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει εύκολα ο απερχόμενος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αν και ο ίδιος λέει πως ξέρει ότι ο Πούτιν θα επανεκλεγεί, η εκστρατεία του για μποϊκοτάζ των εκλογών έχει στόχο να μειωθεί η συμμετοχή ώστε να αφαιρεθεί κάποια λάμψη από τη νίκη του Πούτιν.

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι εκλογές θα είναι δίκαιες, ενώ ποστηρίζει πως ο Ναβάλνι και οι οπαδοί του έχουν πολύ μικρή υποστήριξη και προσπαθούν ανεύθυνα να υποκινήσουν κοινωνική οργή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM