Συνάντηση Τραμπ με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σαλμάν - Ενισχύονται οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Ριάντ

Συνάντηση Τραμπ με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σαλμάν - Ενισχύονται οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Ριάντ Facebook Twitter
EPA/KEVIN DIETSCH
0

Με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη συνάντησή τους κυριάρχησαν τα θέματα των εξοπλιστικών και επενδυτικών συμφωνιών, καθώς και το Ιράν.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία «εντάθηκαν» επί την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα, είπε ο Τραμπ.

«Η ένταση στις σχέσεις μας επί εποχής Ομπάμα κλιμακώθηκε αρκετά. Τώρα έχουμε μια εξαιρετική σχέση και γίνεται ακόμα καλύτερη», υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η Σαουδική Αραβία πρόσφατα αγόρασε όπλα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνεχίζει να αγοράζει είπε ο Τραμπ ο οποίος έδειξε πάνω σε χαρτόνι τα οπλικά συστήματα αξίας 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πωλήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Σαουδική Αραβία.

Συνάντηση Τραμπ με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σαλμάν - Ενισχύονται οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Ριάντ Facebook Twitter
EPA/KEVIN DIETSCH

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη.

«Για την Υεμένη, ο πρόεδρος και ο πρίγκιπας διάδοχος συζήτησαν την απειλή που αποτελούν οι Χούτι για την περιοχή, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Φρουρούς της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Οι ηγέτες συζήτησαν επιπλέον βήματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης και συμφώνησαν πως μια πολιτική επίλυση στη σύγκρουση είναι σε τελευταία ανάλυση απαραίτητη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού της Υεμένης».

Ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου ξεκίνησε τη Δευτέρα επίσκεψη τριών εβδομάδων στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια των οποίων θα επισκεφθεί επτά πόλεις.

Κατά την επίσκεψή του, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ αναμένεται να επιδιώξει μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες στη Σίλικον Βάλεϊ και στο Τέξας.

Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί με τον διοικητή της CIA Μάικ Πομπέο, που αναμένεται να αντικαταστήσει σύντομα τον Ρεξ Τίλερσον στο υπουργείο Εξωτερικών, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Μακμάστερ και τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ, ειδικό απεσταλμένο του Λευκού Οίκου για το Μεσανατολικό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM