«Συγγνώμη» Ράμα σε Μητσοτάκη για τα περί «εξαπάτησης» από την Ελλάδα για να μπει στην ΕΕ

Μητσοτάκης- Ράμα χειραψία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Έντι Ράμα «απολογήθηκε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα εξαπάτησε προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ

«Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Αλβανός πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του, κατά τη συνάντησή τους στα Τίρανα και συμπλήρωσε ότι «δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα».

Η διαδικασία της ένταξης στην ΕΕ δεν είναι «ένα διαγώνισμα στο οποίο μπορείς να εξαπατήσεις», δήλωσε o Αλβανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Δευτέρα, στο Euractiv, σύμφωνα με το Μέσο. 

Είναι σημαντικό να υπάρχουν λειτουργική θεσμοί και να «μην εξαπατήσεις πολύ όπως έκαναν στο παρελθόν κάποιες γειτονικές χώρες», συμπλήρωσε. Όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει αυτές τις χώρες, ο Ράμα απάντησε «η Ελλάδα», σύμφωνα με το Euractiv. 

«Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα- θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας ίσως- αλλά δεν είναι κάτι που αφορά το παρόν και δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα. Ξέρετε ότι είμαι Σοσιαλιστής αλλά δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα. Και δεν είστε σε προεκλογική εκστρατεία, επομένως δεν είναι κάποιου είδους παρέμβαση», είπε ο κ. Ράμα στον κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αλβανό ομόλογό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί «οι καιρικές συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα». «Κάτι που ίσως κάνουμε μαζί», είπε στον Έντι Ράμα. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ