Έντι Ράμα: Η Ελλάδα «εξαπάτησε» για να ενταχθεί στην ΕΕ

Έντι Ράμα: Η Ελλάδα «εξαπάτησε» για να ενταχθεί στην ΕΕ Facebook Twitter
O πρωθυπουργός της Αλβανίας ζωγραφίζει βλοσυρός
0

Η διαδικασία ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ δεν είναι ένα διαγώνισμα στο οποίο μπορείς να εξαπατήσεις, όπως έκανε η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Euractiv.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ράμα ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν λειτουργικοί θεσμοί και να μην «εξαπατούμε πολύ, όπως έκαναν στο παρελθόν ορισμένες γειτονικές χώρες». Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα χωρών που «εξαπάτησαν», ο Ράμα απάντησε: «η Ελλάδα».

Την Τρίτη, η Αλβανία θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στην οποία θα συμμετάσχουν ηγέτες από την ΕΕ των 27 και τις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων, μαζί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία όπου αναμένεται να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Πριν από τις διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και επιδιώκει τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τη γειτονική χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ