Στους δρόμους οι Ιταλοί μετά τη χαλάρωση των μέτρων - «Ενστάσεις» από συνδικάτα γιατρών

Στους δρόμους οι Ιταλοί μετά τη χαλάρωση των μέτρων - «Ενστάσεις» από συνδικάτα γιατρών Facebook Twitter
Τορίνο (ΕΡΑ)
0

Στις ευρύτερες περιοχές Μιλάνου, Τορίνο και Καλαβρίας τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν και ο κόσμος ξεχύθηκε και πάλι στους δρόμους, μεταδίδει η Deutsche Welle, σημειώνοντας πως τα συνδικάτα των γιατρών επιμένουν ότι οι απαγορεύεις έπρεπε να μείνουν σε ισχύ.

Παρά την παράδοση αυστηρής τήρησης των κανόνων του ιταλικού Βορρά, αυτή την φορά είχαμε πολλές αρνητικές εξαιρέσεις: Στο Μιλάνο, στον κεντρικό Corso Vittorio Emanuele, αλλά και στις κύριες εμπορικές οδούς του Τορίνο, ο κόσμος σχημάτισε ουρές έξω από πολλά καταστήματα, συχνά χωρίς να σεβαστεί τις αποστάσεις ασφαλείας. Το ίδιο ακριβώς συνέβη έξω από αρκετά καφέ και μπαρ, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Via Montenapoleone στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι είχαν βγει απλώς για μια βόλτα, μετά την λήξη των αυστηρών περιορισμών είδαν τις προσφορές του black Friday και αποφάσισαν να επωφεληθούν. Οι εμπορικές ενώσεις σχολιάζουν ότι «μετά από μια τρομερή δύσκολη περίοδο, πρόκειται αναμφίβολα για μερικές ανάσες εν αναμονή των χειμερινών εκπτώσεων».

Αλλά τα συνδικάτα των Ιταλών γιατρών επιμένουν ότι, παρά την σταθερή αλλά αργή βελτίωση της κατάστασης, με μείωση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι απαγορεύεις στον ιταλικό Βορρά έπρεπε να μείνουν σε ισχύ. Διότι θεωρούν ότι με νέους συνωστισμούς στους δρόμους, ένα τρίτο κύμα της επιδημίας τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η κυβέρνηση Κόντε απαντά ότι τα Χριστούγεννα θα διατηρήσει την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, θα κλείσει καφέ-μπαρ και εστιατόρια και θα περιορίσει την πρόσβαση σε πολλές κεντρικές περιοχές των πόλεων.

Αλλά στην Ρώμη, προφανώς, δεν έχουν λάβει το μήνυμα: Μόλις εγκαινιάσθηκε το εμπορικό κέντρο Maximo, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ιταλίας: Συνολικής έκτασης 65.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενεί εκατόν εξήντα μεγάλα μαγαζιά.

Παρά τις προσπάθειες τήρησης των αποστάσεων, οι ουρές των πελατών ήταν ατελείωτες. Και οι σχολιαστές σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας, διερωτώνται: Ήταν αυτή άραγε η κατάλληλη στιγμή για την τελετή εγκαινίων;

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM