Στον Άγιο Μαρτίνο μεταβαίνει ο Μακρόν μετά το σαρωτικό πέρασμα του Ίρμα

Στον Άγιο Μαρτίνο μεταβαίνει ο Μακρόν μετά το σαρωτικό πέρασμα του Ίρμα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί την Τρίτη (12/9) στον Αγίο Μαρτίνο, στις Υπήνεμες Νήσους, ο οποίος που υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ταξιδέψει τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για τον Αγίο Μαρτίνο. Θα φθάσει εκεί την Τρίτη το πρωί. Θα περάσει την ημέρα στη νήσο ώστε να μπορέσει να συναντηθεί με κατοίκους (...) και αξιωματούχους που εκλέγονται στη νήσο» δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ από το Μέγαρο των Ηλυσίων, έπειτα από μια σύσκεψη που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.

Το προεδρικό μέγαρο είχε ανακοινώσει από την Πέμπτη το ταξίδι του Εμανουέλ Μακρόν στις πληγείσες περιοχές «μόλις θα καταστεί δυνατό προκειμένου να μην εμποδίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία επέκριναν τη γαλλική κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης και ιδίως σε σχέση με το επίπεδο προετοιμασίας κι ετοιμότητας των κρατικών υπηρεσιών ενόψει του τυφώνα. Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να συγκληθεί κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα εξετάσει το θέμα.

Απαντώντας στην κριτική αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το Κράτος, από την αρχή, αντιμετώπισε την κατάσταση». «Όμως όταν πνέουν άνεμοι, οι ριπές των οποίων φθάνουν τα 380 χιλιόμετρα την ώρα, είναι προφανές» ότι αντιμετωπίζεις μια πρωτοφανή καταστροφή, όπως αυτή που είδαμε, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν είναι ώρα για διαμάχες. Είναι ώρα δράσης» τόνισε ο Κολόμπ.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Άγιο Μαρτίνο από την Ίρμα, οι δέκα στο γαλλικό τμήμα και οι τέσσερις στο ολλανδικό τμήμα της νήσου.

Το ύψος των ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας στην περιοχή εκτιμάται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM