Στο διάστημα θα σκορπιστούν οι στάχτες της ηθοποιού Νισέλ Νίκολς από το Star Trek

Στο διάστημα θα σκορπιστούν οι στάχτες της ηθοποιού Νισέλ Νίκολς από το Star Trek Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς, πιο γνωστή ως «υπολοχαγός Uhura» στο Star Trek, πέθανε στις 30 Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών. Όπως έγινε γνωστό, μέρος της στάχτης της αγαπημένης ηθοποιού θα σκορπιστεί στο διάστημα.

Η Νίκολς θεωρείται μια γυναίκα που βοήθησε να καταρριφθούν τα φυλετικά στερεότυπα για μαύρους ηθοποιούς στο απόγειο του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960, ως μία από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που ενσάρκωσαν έναν «ισχυρό χαρακτήρα» σε τηλεοπτική σειρά. 

Ο πύραυλος που θα μεταφέρει μέρος των λειψάνων της Νίκολς στο διάστημα, θα έχει επίσης σειρά άλλων φιαλιδίων με στάχτη και δείγματα DNA από δεκάδες ανθρώπους που είχαν παρόμοια επιθυμία. Η ημερομηνία της εκτόξευσης δεν έχει οριστεί ακόμη.

Και άλλα λείψανα ηθοποιών και συντελεστών του Star Trek έχουν μοιραστεί στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του Τζέιμς Ντούχαν και του δημιουργού της σειράς, Τζιν Ρόντενμπέρι. 

 Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο διάσημος καλλιτέχνης οπτικών εφέ επιστημονικής φαντασίας Ντάγκλας Τραμπουλ, του οποίου η δουλειά εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το «2001: A Space Odyssey» και «Star Trek: The Motion Picture».

Οι εκτοξεύσεις των λειψάνων οργανώνονται από την Celestis Inc, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας, η οποία συνάπτει συμβάσεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις πυραύλων. Η Celestis δεν έχει δημοσιοποιήσει τα τέλη και άλλες οικονομικές λεπτομέρειες της υπηρεσίας της.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM