Στινγκ, Στίβεν Φράι και άλλοι καλλιτέχνες ζητούν από τη Λέσχη Γκάρικ να δεχτεί γυναίκες

Στινγκ, Στίβεν Φράι και άλλοι καλλιτέχνες ζητούν από τη Λέσχη Γκάρικ να δεχτεί γυναίκες Facebook Twitter
Ο Στινγκ απειλεί να φύγει από τη Λέσχη Garrick, αν δεν δεχθούν γυναίκες / Φωτογραφία: EPA
0

Το Garrick Club, μία από τις αρχαιότερες λέσχες στην Αγγλία, είναι αντιμέτωπο με πρωτοφανή πίεση, καθώς επιφανή μέλη του, κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο, απειλούν να το εγκαταλείψουν, εάν δεν αρχίσει να δέχεται γυναίκες.

Ο Στινγκ και ο ηθοποιός Στίβεν Φράι είναι μεταξύ των διασήμων που υπογράφουν την επιστολή, μαζί με κορυφαίους θεατρικούς παραγωγούς και ηθοποιούς, προειδοποιώντας ότι θα παραιτηθούν από το Garrick Club, που είναι αποκλειστικά για άνδρες, εάν δεν αρχίσουν να αποδέχονται γυναίκες ως μέλη τους. Η επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει ο Guardian, υπογράφουν επίσης ο θεατρικός παραγωγός του West End και του Broadway, Karl Sydow, και ο Matthew Byam Shaw, εκτελεστικός παραγωγός στην τηλεοπτική σειρά The Crown και συνιδρυτής της θεατρικής παραγωγής Playful West End. Ο David Parfitt, ιδρυτής της Trademark Films, ο Jonathan Church, ιδρυτής της Jonathan Church Theatre Productions και ο Mark Goucher, ιδρυτής της Mark Goucher Productions, υπέγραψαν επίσης την επιστολή.

Οι ανησυχίες τους φαίνεται ότι πυροδοτήθηκαν από την προ ημερών αποκάλυψη του βρετανικού Guardian πως τα μέλη της Λέσχης είναι κατά κύριο λόγο, λευκοί, ηλικιωμένοι άντρες. «Γράφουμε ως μέλη της Λέσχης Garrick που είμαστε συμπαραγωγοί σε πάνω από 35 παραγωγές στο West End αυτή τη στιγμή, καθώς η τρέχουσα δημόσια διαμάχη για αυτό το θέμα μας έχει φέρει όλους σε δύσκολη θέση. Οι σχέσεις μας με γυναίκες καλλιτέχνες, συμπαραγωγούς, συγγραφείς, μέλη του καστ, μέλη των δημιουργικών μας ομάδων, το backstage προσωπικό, έχουν τεθεί σε κίνδυνο από την πρόσφατη δημοσιότητα που πήρε το Garrik Club», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. Οι υπογράφοντες τονίζουν ακόμη ότι δεν θα μπορούσαν πλέον να παραμείνουν μέλη μιας λέσχης που από τη δεκαετία του 1960 έχει επανειλημμένα μπλοκάρει κινήσεις που προτείνουν να επιτρέπεται στις γυναίκες να συμμετέχουν σε αυτή. Οι γυναίκες, προς το παρόν, επιτρέπονται στη λέσχη μόνο εάν έχουν προσκληθεί από ένα μέλος και συνοδεύονται από έναν άνδρα καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Η λέσχη Garrick λειτουργεί από το 1831, απαρτίζεται από λευκούς ηλικιωμένους κυρίους και δεν δέχεται γυναίκες. Μεταξύ των μελών της ήταν ο επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και ο ανώτατος δημόσιος λειτουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που παραιτήθηκαν όταν αποκαλύφθηκαν τα ονόματά τους από τον Guardian. Όπως και άλλες παρόμοιες λέσχες, το Garrick Club απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες, με βάση έναν παλαιό κανονισμό που ισχύει ακόμη μολονότι συχνά χαρακτηρίζεται αρχαϊκός και σύμβολο ενός κατ’ επιλογήν ανδρικού μικρόκοσμου στην άσκηση εξουσίας και επιρροής. Ο Guardian κατάφερε να αποκτήσει για πρώτη φορά τον πλήρη κατάλογο των περίπου 1.500 μελών της λέσχης, μεταξύ των οποίων είναι ο βασιλιάς Κάρολος, πολλοί υπουργοί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν, ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί, περίπου δέκα δικαστές, περίπου 150 δικηγόροι, καθώς επίσης και καλλιτέχνες, όπως οι ηθοποιοί Μπράιαν Κοξ (Succession), Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Χιου Μπόνεβιλ (Downton Abbey). Όλοι τους άνδρες αλλά, κυρίως λευκοί και ηλικιωμένοι, όπως επισήμανε η εφημερίδα.

Πολλά μέλη της λέσχης την υπερασπίστηκαν πάντως, λέγοντας ότι αγωνίζονται εντός της για να γίνουν δεκτές και γυναίκες. Το 2015, στην ψηφοφορία που οργανώθηκε, δεν επετεύχθη πλειοψηφία για να αλλάξει ο κανονισμός. Μια νέα ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Με πληροφορίες από Guardian

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM