Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας

Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας Facebook Twitter
2

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας ενημέρωσε τη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη για τη διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας, μετά και τις φήμες για την καταστροφή τους στη Μεσόγειο ανοιχτά της Κρήτης.

Όπως είπε ο κ. Κούρκουλας η μεταφορά των χημικών έχει αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία της Ιταλίας. Εκεί, όπως γράφει και η Αυγή, θα μεταφορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει υδρόλυση (αδρανοποίηση). "Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από την υδρόλυση δεν θα γίνει στο πλοίο, αλλά στη στεριά, μακριά όμως από τη Μεσόγειο", είπε και πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των λυμάτων μάλλον θα γίνει στη Γερμανία.

"Δεν προβλέπεται καμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είστε στη θάλασσα είτε στο έδαφος" όπως συμπλήρωσε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια