Αφού γιόρτασε έναν αιώνα ζωής, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορούσε να τρομάξει πια τον Αλ Μπλάσκε- ούτε καν η ελεύθερη πτώση από ένα αεροπλάνο.

 

Ο 103 ετών Μπλάσκε, έκανε πρόσφατα ελεύθερη πτώση για δεύτερη φορά, καταφέρνοντας να καταρρίψει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου που κάνει «άλμα tandem», το οποίο σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, έχει τον λιγότερο χρόνο προετοιμασίας αφού ο εκπαιδευτής αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. 

 

Το «ιστορικό» άλμα έγινε στις 3 Ιουλίου, πέφτοντας από τα 14.000 πόδια από ένα αεροπλάνο, όπου μέσα βρίσκονταν οι εγγονοί του. «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζήσω τόσο πολύ», είπε στο ABC News.

 

Στα 103 του έκανε ελεύθερη πτώση μαζί με τους εγγονούς του: «Δεν περίμενα να ζήσω τόσο»

 

Για τους εγγονούς του, το άλμα ήταν ένας πολύ ξεχωριστός τρόπος για να γιορτάσουν την πρόσφατη αποφοίτησή τους από το κολέγιο. «Ήταν τρομερό που κατάφερα να πηδήξω από ένα αεροπλάνο μαζί με τον παππού μου», είπε ο εγγονός του 103χρονου, Κέβιν Μπλάσκε. «Το γεγονός πως έσπασε το ρεκόρ ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα», πρόσθεσε. 

 

Στα 103 του έκανε ελεύθερη πτώση μαζί με τους εγγονούς του: «Δεν περίμενα να ζήσω τόσο»

 

Εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες ανέφερε πως ενημερώθηκαν για την απόπειρα του Αλ Μπλάσκε και προς το παρόν κοιτάζουν τις αποδείξεις για να το επιβεβαιώσουν. 

 

Το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έχει καταχωρημένη ως το γηραιότερο άτομο που έκανε ποτέ «άλμα tandem» με αλεξίπτωτο την Κάθριν «Κίτι» Χότζες, που ήταν 103 ετών και 129 ημερών όταν πήγε για ελεύθερη πτώση στην Ουάσιγκτον το 2019. 

 

Στα 103 του έκανε ελεύθερη πτώση μαζί με τους εγγονούς του: «Δεν περίμενα να ζήσω τόσο»

 

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή δεν ήταν η πρώτη ελεύθερη πτώση για τον συνταξιούχο ξυλουργό, που το έκανε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια για να γιορτάσει τα 100ά γενέθλιά του. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr