Σρι Λάνκα: Ελεγχόμενη έκρηξη σε κινηματογράφο - Αυξάνονται οι συλλήψεις

Σρι Λάνκα: Ελεγχόμενη έκρηξη σε κινηματογράφο - Αυξάνονται οι συλλήψεις Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησαν οι Αρχές της Σρι Λάνκα και ενώ οι συλληφθέντες για της επιθέσεις της Κυριακής έχουν φτάσει τους εξήντα. 

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα γνωστοποίησε σήμερα ότι προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη αφού εντόπισε μηχανάκι, στο οποίο τα στελέχη της υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της χώρας, μερικά 24ωρα μετά τη σειρά επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους.

Στο μηχανάκι δεν υπήρχαν εκρηκτικές ύλες, διευκρίνισε πάντως η αστυνομία.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, χθες Τρίτη.

Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τη σφαγή σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας που διέπραξε ένας Αυστραλός ακροδεξιός τον Μάρτιο, όταν έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM