Ένα αεροσκάφος, που μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, συνετρίβη στη Σομαλία, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαρντάλε.

 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σομαλίας, επρόκειτο για αεροπλάνο της African Express Airways. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Μοχάμεντ Σαλάντ, ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν και οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

 

Ο Σαλάντ αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα αίτια του δυστυχήματος, όμως ο πρώην υπουργός Άμυνας της Σομαλίας, Αμπντιρασίντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ, δήλωσε στο Reuters πως μίλησε με αυτόπτη μάρτυρα από το αεροδρόμιο, ο οποίος του ανέφερε ότι φάνηκε πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Αναφορά σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για κατάρριψη του αεροσκάφους κάνουν και ΜΜΕ της Κένυας.

 

Ο μάρτυρας, σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπουργό, του είπε πως το αεροπλάνο έκανε μια πρώτη προσπάθεια να προσγειωθεί, αναγκάστηκε να κάνει κύκλο και μετά φάνηκε ότι χτυπήθηκε το ένα του φτερό, την ώρα που προσέγγιζε για δεύτερη φορά το αεροδρόμιο.

 

Η τρομοκρατική οργάνωση αλ Σαμπάμπ έχει παρουσία στην περιοχή, αναφέρει το Reuters, που σημειώνει όμως ότι η πόλη Μπαρντάλε και το αεροδρόμιό της φυλάσσονται από τις ένοπλες δυνάμεις της Σομαλίας και στρατεύματα της Αιθιοπίας, στο πλαίσιο της αποστολής τήρησης της ειρήνης, της Αφρικανικής Ένωσης. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Αιθιοπίας δήλωσε άγνοια για το αεροπορικό δυστύχημα.