Σομαλία: Ισλαμιστές της αλ Σεμπάμπ πίσω από την διπλή επίθεση στο Μογκαντίσου- Τουλάχιστον 25 νεκροί

Σομαλία: Ισλαμιστές της αλ Σεμπάμπ πίσω από την διπλή επίθεση στο Μογκαντίσου- Τουλάχιστον 25 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου. Πριν οι ισλαμιστές εισβάλλουν ένοπλοι στο ξενοδοχείο εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.


Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο και κατόπιν μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.


Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.


«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σε 25, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, ανδρών ασφαλείας του ξενοδοχείου και ενοίκων. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο. Έχουμε την υποψία ότι μερικοί άλλοι ισλαμιστές μεταμφιέστηκαν και διέφυγαν με τους ενοίκους που διασώθηκαν», δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσείν.


Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο περίπου για 15 ώρες πριν οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.


Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων. «Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτιρίου» είπε στο Ρόιτερς ο Αμπντιασίς Άμπου Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.

Τουλάχιστον 358 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου, τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας. Η αλ Σεμπάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε εκείνη την επίθεση, από την οποία 56 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM