Σοβαρές ενστάσεις της ΕΕ για τον αποκλεισμό Ναβάλνι από τις ρωσικές εκλογές

Σοβαρές ενστάσεις της ΕΕ για τον αποκλεισμό Ναβάλνι από τις ρωσικές εκλογές Facebook Twitter
0

Η απόρριψη της υποψηφιότητας του υπ΄αριθμόν ένα αντιπάλου του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι, «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό» στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση της ρωσικής εκλογικής επιτροπής «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία και την προοπτική διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών το προσεχές έτος», αναφέρει η εκπρόσωπος, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, σε μια ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικής δράσης (SEAE).

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CEDH) αποφάνθηκε πως ο Ναβάλνι στερήθηκε το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη το 2013∙ τελικά καταδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για κατάχρηση δημοσίων κονδυλίων.

Η χθεσινή ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής δεν ήταν έκπληξη, καθώς το σώμα είχε προειδοποιήσει πολλές φορές πως ο Ναβάλνι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πριν από το 2028 λόγω αυτής της καταδίκης του σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή σε μια υπόθεση που ανάγεται στο 2009.

«Αναμένουμε από τις ρωσικές αρχές να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν δίκαιες ευκαιρίες, και κατά τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου», είπε ακόμη η εκπρόσωπος, που κάλεσε τη Ρωσία να προσκαλέσει τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) προκειμένου να στείλει αποστολή παρατηρητών στις εκλογές.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βασίσει την κρίση της για την εκλογική διαδικασία στα αποτελέσματα αυτά, όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν», κατέληξε η εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM