Σοβαρά προβλήματα στη Γαλλία από την χιονόπτωση - Χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά

Σοβαρά προβλήματα στη Γαλλία από την χιονόπτωση - Χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά Facebook Twitter
0

Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι, σήμερα, έπειτα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν το Ρον Αλπ της Γαλλίας.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο ενός οδηγού, που καταπλακώθηκε από ένα δέντρο, ενώ έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία σε μεγάλες οδικές αρτηρίες και στα δρομολόγια των τρένων.

Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, όμως 245.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις 17.00 τοπική ώρα, ήτοι 85.000 λιγότερα σε σύγκριση με το πρωί, ιδίως στο Ντρομ, το Αρντές, το Ιζέρ, τη Ρον, το Λουάρ και το Αλπ ντε Οτ Προβάνς, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Enedis.

«Σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις. Οι συνθήκες τη νύχτα ήταν δύσκολες και είναι δύσκολο, αυτή τη στιγμή, να πούμε πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες» δήλωσε στο BFMTV, ο Ρομπέν Ντεβοζελέρ, διευθυντής επικοινωνίας της διαχειρίστριας εταιρείας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Το κλείσιμο των οδικών αξόνων περιέπλεξε επίσης το έργο των «2.000 και πλέον τεχνικών» της Enedis και των συνεργαζόμενων εταιρειών που έχουν κινητοποιηθεί.

Στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, στο Ντρομ, την πλέον πληγείσα περιφέρεια, τα εμπορικά καταστήματα δεν άνοιξαν σήμερα λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης ούτε το δημαρχείο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές το Σαββατοκύριακο, όπως και τα σχολεία τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 10.000 πελάτες και εταιρείες της εταιρείας τηλεφωνικών επικοινωνιών Orange δεν έχουν τηλέφωνο στο Ντρομ και το Αρντές και περίπου 50.000 πελάτες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Την Πέμπτη το βράδυ και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν την κεντροανατολική Γαλλία, ένα επεισόδιο «ιδιαιτέρως πρώιμο για την εποχή» σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, που έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό επτά περιφέρειες.

Η Meteo France έκανε γνωστό ότι το ύψος του χιονιού έφθασε τα 15 εκατοστά στο αεροδρόμιο της Λιόν, τα 21 εκατοστά στο αεροδρόμιο της Γκρενόμπλ, 11 εκατοστά στο Σεντ Ετιέν και μεταξύ 1- και 15 εκατοστών στη Βαλένς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM