Σιρέλ Γκολάν: Γλίτωσε τη σφαγή της Χαμάς και αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της

Σιρέλ Γκολάν: Γλίτωσε τη σφαγή της Χαμάς και αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Η 22χρονη Σιρέλ Γκολάν, που γλίτωσε τη σφαγή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, αυτοκτόνησε την ημέρα των γενεθλίων της.

Η Σιρέλ Γκολάν επρόκειτο να περάσει την ημέρα γιορτάζοντας τα γενέθλιά της με την οικογένειά της λόγω των γενεθλίων της, ωστόσο βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα 22α γενέθλιά της. Σύμφωνα με την οικογένειά της, είχε εμφανίσει συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD) μετά την επίθεση της Χαμάς, με τον αδελφό της, Εγιάλ, να κατηγορεί τις ισραηλινές αρχές ότι δεν της παρείχαν στήριξη και θεραπεία.

«Αν το κράτος την είχε φροντίσει, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί», δήλωσε ο αδελφός της. «Το κράτος του Ισραήλ σκότωσε την αδελφή μου δύο φορές. Μια φορά τον Οκτώβριο, ψυχικά, και μια δεύτερη φορά σήμερα, στα 22α γενέθλιά της, σωματικά».

Σιρέλ Γκολάν: Πώς επέζησε της επίθεσης της Χαμάς

Η Γκολάν και ο σύντροφός της, Άντι, ήταν μεταξύ των χιλιάδων ατόμων που είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ και κατάφεραν να φύγουν όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Αρχικά κατάφεραν να φτάσουν σε ένα όχημα και προσπάθησαν να φύγουν από την περιοχή, αλλά εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Το ζευγάρι κρύφτηκε κάτω από έναν θάμνο για ώρες μέχρι που τελικά εντοπίστηκαν από τον αστυνομικό Ρέμο Σαλμάν Ελ-Χοζαγιέλ, ο οποίος ήταν σε ένα όχημα προσπαθώντας να σώσει όσους μπορούσε.

Να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, μάλιστα, τους δόθηκε η ευκαιρία να μπουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες του οποίου προσπαθούσαν να γλιτώσουν. Η Σιρέλ και ο σύντροφός της, όμως, αρνήθηκαν να τους ακολουθήσουν. Λίγη ώρα αργότερα οι 11 επιβαίνοντες του εν λόγω οχήματος είτε δολοφονήθηκαν είτε απήχθησαν από τη Χαμάς, όπως είχε εξομολογηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η 22χρονη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μετά την επίθεση, η Γκολάν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως αποστασιοποίηση και απόσυρση ενώ νοσηλεύτηκε δύο φορές, αλλά ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ως πάσχουσα από μετατραυματικό στρες, όπως δήλωσε η οικογένειά της. «Το κράτος σκότωσε τη Σιρέλ», δήλωσε ο αδελφός της στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.

Ο Εγιάλ παρατήρησε την αλλαγή στη συμπεριφορά της και της ζήτησε να ψάξει για βοήθεια, αλλά, όπως ανέφερε ο ίδιος, εκείνη απάντησε ότι δεν είχε λάβει καμία βοήθεια από το κράτος και ότι η όποια βοήθεια είχε λάβει προερχόταν από την ένωση Tribe of Nova Community, που ιδρύθηκε από άλλους επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μετά την επίθεση.

Επιπλέον, είπε ότι η οικογένειά τους είχε προσπαθήσει να τη φροντίσει όσο καλύτερα μπορούσε. «Η μητέρα μου αναγκάστηκε να πάρει πρόωρη σύνταξη για να είναι δίπλα στην κόρη της. Δεν απομακρυνθήκαμε ούτε ένα χιλιοστό από κοντά της και η μόνη φορά που την αφήσαμε μόνη της, ήταν σήμερα και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της», δήλωσε ο Εγιάλ στο δελτίο ειδήσεων του Channel 12.

Κατηγόρησε το κράτος ότι πρέπει να «ξυπνήσει», αλλιώς «μπορεί να υπάρξουν και άλλες απόπειρες αυτοκτονίας. Έχασα την αδελφή μου, αλλά θέλω να κινητοποιηθούμε για να μην χάσουν και άλλοι τους αγαπημένους τους», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του, το υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών απάντησε ότι «παρέχει ένα πακέτο βοήθειας και υποστήριξης στους επιζώντες με διάφορες μορφές».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΕΞ Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

Διεθνή / Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

Ποιες θα είναι οι ευρύτερες επιπτώσεις της κατάστασης στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή; Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και πρόεδρος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM