Shell: Το γκάλοπ για την κλιματική αλλαγή γύρισε μπούμερανγκ- Πυρά από Οκάσιο- Κορτέζ και Τούνμπεργκ

Shell: Το γκάλοπ για την κλιματική αλλαγή γύρισε μπούμερανγκ- Πυρά από Οκάσιο- Κορτέζ και Τούνμπεργκ Facebook Twitter
EPA
0

Η Shell αποφάσισε να κάνει ένα γκάλοπ σχετικό με την κλιματική αλλαγή στο Twitter, αλλά αυτό γύρισε μπούμερανγκ για την πετρελαϊκή εταιρεία.

«Τι είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε για να βοηθήσετε στη μείωση των εκπομπών (άνθρακα);», ήταν το ερώτημα που έθεσε η Shell στο Twitter. Αν και μόλις 199 χρήστες απάντησαν στο γκάλοπ, το tweet της πετρελαϊκής έγινε viral, όχι όμως για τους λόγους που θα ήθελε η εταιρεία.


Η Αμερικανίδα βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ ήταν ανάμεσα στους γνωστούς που απάντησαν στη Shell, με ένα tweet το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 370.000 likes. «Είμαι διατεθειμένη να σας θεωρήσω υπεύθυνους για τα ψέματα για την κλιματική αλλαγή επί 30 χρόνια, ενώ κρυφά γνωρίζατε όλο αυτό τον καιρό ότι οι εκπομπές από ορυκτά καύσιμα θα καταστρέψουν τον πλανήτη μας», έγραψε και κατηγόρησε την εταιρεία για θράσος. 


Ανάλογη ήταν η αντίδραση της Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Δεν ξέρω για εσάς, αλλά σίγουρα εγώ είμαι διατεθειμένη να ξεμπροστιάσω τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων επειδή εν γνώσει τους κατέστρεψαν τις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης αμέτρητων γενιών για το κέρδος και μετά προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων και να αποτρέψουν την πραγματική συστημική αλλαγή με ατελείωτες καμπάνιες δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος», έγραψε η Σουηδέζα ακτιβίστρια.


Θέση πήραν και επιστήμονες. Η Κάθριν Χέιχοου, επικεφαλής του κέντρου για το κλίμα στο πανεπιστήμιο Texas Tech, έγραψε ότι η Shell ευθύνεται για το 2% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που αντιστοιχεί στο σύνολο των εκπομπών της πατρίδας της, του Καναδά. «Όταν θα έχετε ένα πραγματικό σχέδιο για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα είμαι ευτυχής να συζητήσω τι θα κάνω για να μειώσω τις προσωπικές μου εκπομπές», συμπλήρωσε στην ανάρτησή της.


Αλλά και πολλοί ακόμη χρήστες έδειχναν να μην μπορούν να πιστέψουν την ανάρτηση της Shell. Κάποιοι επεσήμαναν την ειρωνεία του να μιλά μια τέτοια εταιρεία για ατομικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που απλά αναρωτιούνταν αν η πετρελαϊκή δεν... είναι στα καλά της.

Και πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με το σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής ρεπόρτερ του CΝΝ για το κλίμα, Μπιλ Γουέιρ. «Είναι σαν να ρωτάει ο Φρέντι Κρούγκερ τι είσαι πρόθυμος να αλλάξεις για να κοιμηθείς καλύτερα», έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM