Shell: Το γκάλοπ για την κλιματική αλλαγή γύρισε μπούμερανγκ- Πυρά από Οκάσιο- Κορτέζ και Τούνμπεργκ

Shell: Το γκάλοπ για την κλιματική αλλαγή γύρισε μπούμερανγκ- Πυρά από Οκάσιο- Κορτέζ και Τούνμπεργκ Facebook Twitter
EPA
0

Η Shell αποφάσισε να κάνει ένα γκάλοπ σχετικό με την κλιματική αλλαγή στο Twitter, αλλά αυτό γύρισε μπούμερανγκ για την πετρελαϊκή εταιρεία.

«Τι είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε για να βοηθήσετε στη μείωση των εκπομπών (άνθρακα);», ήταν το ερώτημα που έθεσε η Shell στο Twitter. Αν και μόλις 199 χρήστες απάντησαν στο γκάλοπ, το tweet της πετρελαϊκής έγινε viral, όχι όμως για τους λόγους που θα ήθελε η εταιρεία.


Η Αμερικανίδα βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ ήταν ανάμεσα στους γνωστούς που απάντησαν στη Shell, με ένα tweet το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 370.000 likes. «Είμαι διατεθειμένη να σας θεωρήσω υπεύθυνους για τα ψέματα για την κλιματική αλλαγή επί 30 χρόνια, ενώ κρυφά γνωρίζατε όλο αυτό τον καιρό ότι οι εκπομπές από ορυκτά καύσιμα θα καταστρέψουν τον πλανήτη μας», έγραψε και κατηγόρησε την εταιρεία για θράσος. 


Ανάλογη ήταν η αντίδραση της Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Δεν ξέρω για εσάς, αλλά σίγουρα εγώ είμαι διατεθειμένη να ξεμπροστιάσω τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων επειδή εν γνώσει τους κατέστρεψαν τις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης αμέτρητων γενιών για το κέρδος και μετά προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων και να αποτρέψουν την πραγματική συστημική αλλαγή με ατελείωτες καμπάνιες δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος», έγραψε η Σουηδέζα ακτιβίστρια.


Θέση πήραν και επιστήμονες. Η Κάθριν Χέιχοου, επικεφαλής του κέντρου για το κλίμα στο πανεπιστήμιο Texas Tech, έγραψε ότι η Shell ευθύνεται για το 2% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που αντιστοιχεί στο σύνολο των εκπομπών της πατρίδας της, του Καναδά. «Όταν θα έχετε ένα πραγματικό σχέδιο για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα είμαι ευτυχής να συζητήσω τι θα κάνω για να μειώσω τις προσωπικές μου εκπομπές», συμπλήρωσε στην ανάρτησή της.


Αλλά και πολλοί ακόμη χρήστες έδειχναν να μην μπορούν να πιστέψουν την ανάρτηση της Shell. Κάποιοι επεσήμαναν την ειρωνεία του να μιλά μια τέτοια εταιρεία για ατομικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που απλά αναρωτιούνταν αν η πετρελαϊκή δεν... είναι στα καλά της.

Και πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με το σχόλιο που έκανε ο επικεφαλής ρεπόρτερ του CΝΝ για το κλίμα, Μπιλ Γουέιρ. «Είναι σαν να ρωτάει ο Φρέντι Κρούγκερ τι είσαι πρόθυμος να αλλάξεις για να κοιμηθείς καλύτερα», έγραψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM