Σχεδόν 200 άγρια άλογα βρέθηκαν νεκρά στη γη των Ναβάχο στην έρημο της Αριζόνα

Σχεδόν 200 άγρια άλογα βρέθηκαν νεκρά στη γη των Ναβάχο στην έρημο της Αριζόνα Facebook Twitter
0

Περίπου 200 άγρια άλογα έχουν βρεθεί νεκρά σε έναν βούρκο στη γη των Ναβάχο στη βόρεια Αριζόνα.

Ο μαζικός θάνατος των ζώων θα μπορούσε να είναι ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, αλλά οι Ινδιάνοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Οι Ναβάχο ισχυρίζονται πως τα ζώα πέθαναν λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασία και της ακραίας έλλειψης τροφής.

«Αυτά τα ζώα αναζητούσαν νερό για να παραμείνουν ζωντανά και δυστυχώς, κατέρρευσαν στη λάσπη και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν επειδή ήταν τόσο αδύναμα», δήλωσε ο Πρεσβύτερος των Ναβάχο, Jonathan Nez.


Κάποια από τα άλογα βρέθηκαν να είναι βυθισμένα μέχρι το λαιμό στη λάσπη της λίμνης που είχε στεγνώσει.


Οι Ναβάχο σκοπεύουν τώρα να ρίξουν υδράσβεστο στα ζώα για να επιταχύνουν την αποσύνθεση. 


Η περιοχή αυτή στην Αριζόνα φιλοξενεί έναν πληθυσμό άγριων άγριων ιπποειδών που έχει αυξηθεί πολύ και υπολογίζεται από 50.000 έως 70.000 ζώα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η ξηρασία που προκάλεσε το θάνατο των ζώων καθώς το πρόβλημα είναι πιο διευρυμένο. «Αυτό το τραγικό περιστατικό αποτελεί παράδειγμα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε από τον υπερπληθυσμό άγριων αλόγων»,  δήλωσε ο Πρόεδρος του φορέα «Navajo Nation», Russell Begaye.

Η έντονη ξηρασία που έπληξε τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, δημιούργησε συνθήκες ξηρασίες στο βόρειο Νέο Μεξικό και τη νοτιοδυτική Αριζόνα και όλη η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο.


Οι συνθήκες που δημιουργούνται αναμένεται να εντείνουν το πρόβλημα καθώς τα αποθέματα νερού είναι μάλλον αδύνατον να καλύψουν τον μεγάλο πληθυσμό αλόγων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ