Σαουδική Αραβία: Ο Τραμπ κλείνει το μεγάλο deal για τη βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ

Σαουδική Αραβία: Ο Τραμπ κλείνει το μεγάλο deal για τη βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ δήλωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας.

 

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του Τραμπ στο εξωτερικό. Θα διαρκέσει οκτώ μέρες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία.

 

"Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας θα ενισχύσει την στρατηγική μας συνεργασία, θα οδηγήσει στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα", αναφέρει ο βασιλιάς Σαλμάν σε μήνυμά του, στα αγγλικά και στα αραβικά, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

 

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου, το χρυσό μετάλλιο βασιλιάς Αμπντουλαζίζ, στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι.

 

Το πιο σημαντικό όμως για τις ΗΠΑ είναι ότι αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και για την συναρμολόγηση 150 ελικοπτέρων Lockheed Martin Blackhawk στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. (σ.σ. Η Σαουδική Αραβία, με ένα από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα,  είναι τρίτη στον κόσμο σε εξοπλισμούς με μεγάλο εχθρό το Ιράν).

 

Η ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια συμφωνία ύψους έξι δισ δολαρίων και ότι αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία περίπου 450 θέσεων εργασίας στη Σαουδική Αραβία

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια