Ρουκέτες στην Καμπούλ την ώρα ομιλίας του προέδρου του Αφγανιστάν - Μαίνονται οι μάχες στην πόλη

Ρουκέτες στην Καμπούλ την ώρα ομιλίας του προέδρου του Αφγανιστάν - Μαίνονται οι μάχες στην πόλη Facebook Twitter
EPA/HEDAYATULLAH AMID
0

Πλήθος ρουκετών εκτοξεύθηκαν κατά της Καμπούλ και μάχες διεξάγονται στην πόλη, ενώ το Αφγανιστάν εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση των Ταλιμπάν στην πρόταση του προέδρου Ασράφ Γάνι για εκεχειρία.

Τουλάχιστον δέκα ρουκέτες έπεσαν στην Αφγανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην περιοχή.

Ρουκέτες έπληξαν τη συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της χώρας Ασράφ Γάνι με αφορμή την ισλαμική γιορτή Άιντ αλ-Άντχα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τον απολογισμό της επίθεσης να παραμένει μέχρι στιγμής αβέβαιος.

Οι ρουκέτες έπληξαν την περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο καθώς και τη συνοικία όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TOLOnews, η επίθεση σημειώθηκε στις 09.00 τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδας).

Άλλος δημοσιογράφος είδε στρατιωτικά ελικόπτερα να βάλλουν πυρά κοντά σε τέμενος της παλιάς πόλης της Καμπούλ, καθώς και ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο στάδιο της πόλης.

«Ομάδα τρομοκρατών πήρε τον έλεγχο κτιρίου της Ρέκα Χάνα (παλιά πόλη) και εκτόξευσε ρουκέτες κατά της Καμπούλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται κατά των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι μάχες διεξάγονται κοντά στο τέμενος, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει απολογισμό. «Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ζώνη», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που εκδηλώθηκε την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής του Έιντ.

Το Αφγανιστάν περιμένει την απάντηση των Ταλιμπάν στην πρόταση του προέδρου Γάνι για τρίμηνη εκεχειρία.

Η Αφγανική κυβέρνηση έχει άρει πολλά τα εμπόδια για την ειρήνευση και απευθύνει έκκληση προς τους Ταλιμπάν «να προετοιμασθούν για ειρηνευτικές συνομιλίες βασισμένες στις ισλαμικές αξίες και αρχές».

Ο Ασράφ Γάνι δεν αναφέρθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία είναι πολύ δραστήρια στην Καμπούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM