ΤΩΡΑ

Ρώσος καλλιτέχνης θέλει να κατασκευάσει μία τεράστια «κουβέρτα» της NASA για το φεστιβάλ Burning Man

Ρώσος καλλιτέχνης θέλει να κατασκευάσει μία τεράστια «κουβέρτα» της NASA για το φεστιβάλ Burning Man Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος καλλιτέχνης Alexander Shtanuk ξεκίνησε μία νέα καμπάνια μέσω crowdfunding θέλοντας να μετατρέψει τη «μεταλλική κουβέρτα» της NASA (σ.σ. ή κουβέρτα επιβίωσης) σε ένα τεράστιο έργο τέχνης που θα παρουσιαστεί στο διάσημο φεστιβάλ του Burning Man στην αμερικανική έρημο της Νεβάδα από τις 26 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. 

Στην καμπάνια που έχει ανεβάσει στο γνωστό site Indiegogo, έχει θέσει ως στόχο την συγκέντρωση 17.500 δολαρίων. 

Η πρότασή του περιλαμβάνει τη συρραφή μίας σειράς «μεταλλικών κουβερτών» της NASA, τις οποίες η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία άρχισε να κατασκευάζει το 1964.

Για την ιστορία οι επιστήμονες της έψαχναν να βρουν το κατάλληλο υλικό επί χρόνια, ωστόσο, τη λύση έδωσε το MPET (Metallized Polyethylene Terephthalate) ή στα ελληνικά, «επιμεταλλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο», το οποίο είχε δυνατότητα αντανάκλασης μέχρι και 97% της θερμικής ακτινοβολίας. 

Οι κουβέρτες αυτές είχαν διαστάσεις 2.1 x 1.6 μέτρα και προορίζονταν για να διατηρούν ζεστούς τους ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σήμερα χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε αθλητές μετά από αγώνες ταχύτητας ή για πρώτες βοήθειες. 

Ρώσος καλλιτέχνης θέλει να κατασκευάσει μία τεράστια «κουβέρτα» της NASA για το φεστιβάλ Burning Man Facebook Twitter

Ο Shtanuk σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ενισχυμένη ταινία για να σχηματίσει ένα τεράστιο τετράγωνο με εμβαδό 100 x 100. Θα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να αντέχει στον άνεμο, προσφέροντας μία μεγάλη σκιά για όσους θέλουν να ξεκουραστούν.

Εναλλακτικά, θα μπορεί να τοποθετηθεί στο έδαφος, επιτρέποντας στους επισκέπτες του φεστιβάλ να καθίσουν. 

«Η Κουβέρτα θα αλλάζει συνεχώς σχήμα, λόγω της δύναμης του ανέμου, παίρνοντας διαφορετικές σουρεαλιστικές μορφές - κύματα, βουνά ή κάποια γιγαντιαία φανταστικά γλυπτά» αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την αγγελία. 

Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα διατεθούν για την αγορά των υλικών, την ενοικίαση χώρου για την κατασκευή της κουβέρτας και για τη μεταφορά της από τη Ρωσία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Dezeen

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ