Ρώσος καλλιτέχνης θέλει να κατασκευάσει μία τεράστια «κουβέρτα» της NASA για το φεστιβάλ Burning Man

Ρώσος καλλιτέχνης θέλει να κατασκευάσει μία τεράστια «κουβέρτα» της NASA για το φεστιβάλ Burning Man Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος καλλιτέχνης Alexander Shtanuk ξεκίνησε μία νέα καμπάνια μέσω crowdfunding θέλοντας να μετατρέψει τη «μεταλλική κουβέρτα» της NASA (σ.σ. ή κουβέρτα επιβίωσης) σε ένα τεράστιο έργο τέχνης που θα παρουσιαστεί στο διάσημο φεστιβάλ του Burning Man στην αμερικανική έρημο της Νεβάδα από τις 26 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. 

Στην καμπάνια που έχει ανεβάσει στο γνωστό site Indiegogo, έχει θέσει ως στόχο την συγκέντρωση 17.500 δολαρίων. 

Η πρότασή του περιλαμβάνει τη συρραφή μίας σειράς «μεταλλικών κουβερτών» της NASA, τις οποίες η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία άρχισε να κατασκευάζει το 1964.

Για την ιστορία οι επιστήμονες της έψαχναν να βρουν το κατάλληλο υλικό επί χρόνια, ωστόσο, τη λύση έδωσε το MPET (Metallized Polyethylene Terephthalate) ή στα ελληνικά, «επιμεταλλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο», το οποίο είχε δυνατότητα αντανάκλασης μέχρι και 97% της θερμικής ακτινοβολίας. 

Οι κουβέρτες αυτές είχαν διαστάσεις 2.1 x 1.6 μέτρα και προορίζονταν για να διατηρούν ζεστούς τους ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σήμερα χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε αθλητές μετά από αγώνες ταχύτητας ή για πρώτες βοήθειες. 

Ρώσος καλλιτέχνης θέλει να κατασκευάσει μία τεράστια «κουβέρτα» της NASA για το φεστιβάλ Burning Man Facebook Twitter

Ο Shtanuk σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ενισχυμένη ταινία για να σχηματίσει ένα τεράστιο τετράγωνο με εμβαδό 100 x 100. Θα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να αντέχει στον άνεμο, προσφέροντας μία μεγάλη σκιά για όσους θέλουν να ξεκουραστούν.

Εναλλακτικά, θα μπορεί να τοποθετηθεί στο έδαφος, επιτρέποντας στους επισκέπτες του φεστιβάλ να καθίσουν. 

«Η Κουβέρτα θα αλλάζει συνεχώς σχήμα, λόγω της δύναμης του ανέμου, παίρνοντας διαφορετικές σουρεαλιστικές μορφές - κύματα, βουνά ή κάποια γιγαντιαία φανταστικά γλυπτά» αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την αγγελία. 

Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα διατεθούν για την αγορά των υλικών, την ενοικίαση χώρου για την κατασκευή της κουβέρτας και για τη μεταφορά της από τη Ρωσία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Dezeen

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ