Μία ηρωική ομάδα γιατρών κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς τη στιγμή που πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονταν να κατασβήσουν φωτιά στη στέγη της κλινικής στο Blagoveschensk, της Ρωσίας.

 

Συνολικά 67 ασθενείς με τη βοήθεια των διασωστών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ την ίδια στιγμή οκτώ μέλη του ιατρικού προσωπικού πραγματοποιούσαν χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

 

 

«Ο ασθενής έπρεπε να υποβληθεί σε μία περίπλοκη καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση. Έπρεπε να συνεχίσουμε, δεν υπήρχε πολυτέλεια χρόνου για να κάνουμε πίσω» ανέφερε μετά το πέρας του του χειρουργείου ο επικεφαλής χειρουργός, Valentin Filatov. «Ολοκληρώσαμε την επέμβαση με επιτυχία», δήλωσε.

 

Ρωσία: Ήρωες καρδιοχειρουργοί έκαναν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς ενώ το νοσοκομείο φλεγόταν (Εικόνες & Βίντεο)

 

Ερωτηθείς, αν φοβόταν ή έτρεμαν τα χέρια του όταν οι φλόγες και οι καπνοί «έπνιγαν» το νοσοκομείο, ο επιστήμονας απάντησε με ειλικρίνια «Φυσικά και φοβήθηκα. Είμαστε άνθρωποι».

 

 

Σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά προκλήθηκε από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο απαρχαιωμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

 

Ρωσία: Ήρωες καρδιοχειρουργοί έκαναν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς ενώ το νοσοκομείο φλεγόταν (Εικόνες & Βίντεο)

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr