ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ρωσία: Φυλάκιση έως 7 έτη για την παραβίαση της καραντίνας - 500 νέα κρούσματα σε μια μέρα

Ρωσία: Φυλάκιση έως 7 έτη για την παραβίαση της καραντίνας - 500 νέα κρούσματα σε μια μέρα Facebook Twitter
EPA
0

Η Δούμα ψήφισε νόμο που αυστηροποιεί τις ποινικές ευθύνες για την παραβίαση της καραντίνας για τον κορωνοϊό, την ώρα που στη Ρωσία καταγράφηκαν 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει ποινές φυλάκισης έως επτά ετών για την παραβίαση των μέτρων προστασίας. Σε όσους μετέδωσαν μαζικά τον ιό λόγω αμέλειας προβλέπεται χρηματική ποινή έως 11.500 ευρώ, στέρηση του δικαιώματος να κατέχουν αξίωμα έως και για μία τριετία και ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Αν η παραβίαση της καραντίνας υπήρξε αιτία για την πρόκληση θανάτου από αμέλεια ή αν υπήρχε πρόθεση για τη μαζική μόλυνση ανθρώπων, η χρηματική ποινή που θα επιβάλλεται ανέρχεται σε έως και 23.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 5 ετών. Τέλος, αν η παραβίαση επιφέρει τον θάνατο 2 ή περισσοτέρων ανθρώπων, τότε ο παραβάτης κινδυνεύει με φυλάκιση για έως και 7 χρόνια.

Στα 2.337 τα κρούσματα του κορωνοϊού

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Ρωσία καταγράφηκαν 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, σύμφωνα με το Reuters.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 2.337. Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου πήραν εξιτήριο 55 άτομα, εκ των οποίων 42 στη Μόσχα (συνολικά μέχρι στιγμής έχουν πάρει εξιτήριο 121 άτομα), ενώ κατέληξαν 8 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 5 στη Μόσχα και από ένας στην Αγία Πετρούπολη, στην περιοχή της Πένζα και του Βλαντίμιρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM