Ρωσία: Διώκουν ακτιβίστρια που ερευνούσε την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι - Έφοδος στο σπίτι της

Ρωσία: Διώκουν ακτιβίστρια που ερευνούσε την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι - Έφοδος στο σπίτι της Facebook Twitter
Ρωσία: Προσήχθη σύμμαχος του Ναβάλνι μετά από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι της (EPA)
0

Η Ρωσία διώκει μια ακτιβίστρια που ερευνούσε την υπόθεση δηλητηρίασής του επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι. 

 

Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου έκαναν έφοδο το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι της Lyubov Sobol και την οδήγησαν στα κεντρικά για ανάκριση, σύμφωνα με υποστηρικτές του Ναβάλνι.

Σύμφωνα με πηγές, η αστυνομία «απάντησε» στη Sobol επειδή είχε χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού, ενός φερόμενου πράκτορα ασφαλείας της FSB στη Μόσχα.

Ο Ναβάλνι είχε κατονομάσει τον συγκεκριμένο άντρα, υποστηρίζοντας ότι συμμετείχε στην επιχείρηση δηλητηρίασής του τον Αύγουστο.  Ο Ναβάλνι είχε υποστηρίξει πως κατάφερε να παγιδεύσει τον συγκεκριμένο φερόμενο πράκτορα, που «παραδέχτηκε την συνωμοσία σε βάρος του, αποκαλύπτοντας ότι τον είχε δηλητηριάσει βάζοντας την ουσία Νόβιτσοκ στα εσώρουχά του.» 

Το FSB απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ναβάλνι ως πρόκληση που σκοπό έχει να δυσφημίσει την υπηρεσία.

Το τηλέφωνο τις 33χρονης ακτιβίστριας ήταν κλειστό για ώρες και η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Kira Yarmyash, είπε ότι δεν ήξεραν που βρισκόταν. 

Ο Ναβάλνι, ένας από τους πιο δεινούς επικριτές του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η απάντηση των αρχών ήταν δυσανάλογη, γεγονός που επιβεβαιώνει την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Η Sobol σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο το επόμενο έτος. Η αστυνομία αφαίρεσε τους υπολογιστές και τα τηλέφωνά της κατά τη διάρκεια της εφόδου της Παρασκευής.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ