Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια

Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
0

 

Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια Facebook Twitter

Σε τιμή-ρεκόρ πουλήθηκε το πιο περίπλοκο, χειροποίητο ρολόι πριν την ψηφιακή εποχή, το οποίο είναι δημιούργημα του Ελβετού ωρολογοποιού Πατέκ Φιλίπ.

Το ρολόι Henry Graves Supercomplication που κατασκευάστηκε το 1932 και κατέχει μια θέση στο Γκίνες ως η πιο σύνθετη συσκευή που μετράει το χρόνο, πριν την έλευση των ψηφιακών ρολογιών, δημοπρατήθηκε χθες από τον Sotheby’s της Γενεύης, και πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια.

Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια Facebook Twitter

Το ρολόι κατασκευάστηκε μετά από αίτημα του νεοϋρκέζου τραπεζίτη Henry Graves Jr, ο οποίος προσπαθούσε να ανταγωνιστεί τον βιομήχανο James Ward Packard, για το ποιος θα είχε το πιο περίπλοκο ρολόι.

Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Ρολόι πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια Facebook Twitter

Για να κατασκευαστεί και να παραδοθεί στον τραπεζίτη χρειάστηκαν οκτώ χρόνια.

Διαθέτει δύο καντράν ενώ μέσα στο χρυσό του  κρύβονται 920 μέρη, 430 βίδες, 110 τροχοί, 120 αφαιρούμενα τμήματα και 70 κοσμήματα.

Το ρολόι δεν δείχνει μόνο την ώρα αλλά επίσης ενημερώνει το χρήστη για την ημερομηνία καθώς και τη θέση του φεγγαριού, την ανατολή και δύση του ήλιου, ενώ περιλαμβάνει και ένα νυχτερινό χάρτη του Ουρανού, προσαρμοσμένο για τη Νέα Υόρκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM