Ρεύμα οργής για video με πλήθος Εβραίων που πανηγυρίζουν για θάνατο βρέφους μαχαιρώνοντας και καίγοντας τη φωτογραφία του

Ρεύμα οργής για video με πλήθος Εβραίων που πανηγυρίζουν για θάνατο βρέφους μαχαιρώνοντας και καίγοντας τη φωτογραφία του Facebook Twitter
0

Ρεύμα οργής έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες και δείχνει εβραίους της ριζοσπαστικής δεξιάς να χορεύουν και να τραγουδούν μαχαιρώνοντας και καίγοντας τη φωτογραφία του μωρού μια παλαιστινιακής οικογένειας που κάηκε από εξτρεμιστές οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του στη Δυτική Οχθη. Στο βίντεο διακρίνονται φανατικοί εβραίοι με πιστόλια, μαχαίρια, τουφέκια αλλά και με μία μολότοφ.

Η δολοφονία του Αλή Νταουαμπάς που ήταν μόλις 18 μηνών στην εμπρηστική επίθεση, στις 31 του περασμένου Ιουλίου συγκλόνισε τον κόσμο. Λίγες εβδομάδες μετά οι γονείς του πέθαναν, επίσης, από τα σοβαρά εγκαύματα που υπέστησαν, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του, αναρρώνει στο νοσοκομείο από τους σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του. Η επίθεση θεωρήθηκε «εβραϊκή τρομοκρατία" από τις ισραηλινές αρχές, και θεωρείται από τους παλαιστίνιους αξιωματούχους ως μία από τις αιτίες της βίας που από την αρχή του Οκτωβρίου πλήττει την καθημερινή ζωή στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ως τώρα από αυτό το ξέσπασμα βίας έχουν πεθάνει 20 ισραηλινοί και 120 παλαιστίνιοι.

Μέχρι τώρα οι ένοχοι για τον εμπρησμό στο σπίτι των παλαιστινίων δεν έχουν βρεθεί, κάτι που προκαλεί δυσπιστία ως προς τις προθέσεις και την αποφασιστικότητα των ισραηλινών αρχών ασφαλείας.

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης για το βίντεο λέγοντας: «Οι συγκλονιστικές εικόνες που είδαμε δείχνουν το αληθινό πρόσωπο μιας ομάδας που θέτει σε κίνδυνο την ισραηλινή κοινωνία και την ασφάλεια".

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που εμφανίζονται στο βίντεο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ