Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια

Ρέντσι: Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια Facebook Twitter
0

«Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου αφιερωμένου στην αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην κεντρική Ιταλία, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι διάφορες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις: θα ζητήσουμε στους άστεγους να πάνε σε ασφαλείς περιοχές για λίγες εβδομάδες. Στην συνέχεια θα στήσουμε τα κοντέινερ. Η τρίτη φάση θα καλύψει την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι την 'Ανοιξη, με την δημιουργία ξύλινων σπιτιών, και μετά θα ακολουθήσει η ανοικοδόμηση», τόνισε ο Ρέντσι.


«Δεν υφίσταται μπρα ντε φερ με την Ευρώπη, δεν υπάρχουν προβλήματα, για τον σεισμό και την ανοικοδόμηση θα ξοδέψουμε όσα χρήματα χρειάζονται. Σεβόμαστε τους ευρωπαϊκούς κανόνες οι οποίοι λένε ότι υπάρχουν ειδικοί όροι, σε περίπτωση ειδικών συνθηκών», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Επανέλαβε, δε, ότι τόσο το προσφυγικό όσο και η αντιμετώπιση του σεισμού, πρέπει να θεωρηθούν έκτακτες δαπάνες.


Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές, αλλά και το σύνολο των τεχνικών και μηχανικών που προχωρούν σε αυτοψίες, για την εξακρίβωση της κατάστασης των κτηρίων. Πρόκειται να διατεθούν οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, από φέτος μέχρι το 2047.


Στο μεταξύ, πολλοί κάτοικοι της πόλης Νόρτσια, αρνούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή και ζητούν να τους επιστραφούν και πάλι οι σκηνές , ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν κοντά στα γκρεμισμένα σπίτια τους. Η Πολιτική Προστασία υποσχέθηκε ότι θα στηθούν μεταλλικές και λυόμενες δομές, σε θέση να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό κατοίκων, προστατεύοντάς τους από το κρύο.


Σύμφωνα με τους ιταλούς γεωλόγους, τέλος, στις περιφέρειες Ούμπρια, Λάτιο και Μάρκε, οι οποίες δοκιμάσθηκαν από συνεχείς σεισμούς τους τελευταίους δυο μήνες, το έδαφος υποχώρησε κατά είκοσι μέχρι και εβδομήντα εκατοστά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM