Πυρά Κίνας κατά των ΗΠΑ: «Είναι ο διάβολος, ο σαμποτέρ της παγκόσμιας ειρήνης»

Πυρά Κίνας κατά των ΗΠΑ: «Είναι ο διάβολος, ο σαμποτέρ της παγκόσμιας ειρήνης» Facebook Twitter
0

Πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο εκπροσώπους του Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin.

Ερωτώμενος για τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ε.Ε. για την Ταϊβάν αλλά και το «πρόγραμμα παραπληροφόρησης» του Πεκίνου, επεσήμανε πως «η Κίνα απορρίπτει, σθεναρά, την αβάσιμη ανάμειξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις μας και την αδικαιολόγητη δυσφήμιση και συκοφάντηση της Κίνας».

«Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι διατηρούν κεντρική θέση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά είναι σαφές σε όλους ότι οι ΗΠΑ πράττουν ακριβώς το αντίθετο. Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε να εγκρίνει τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, το Ιράκ, τη Συρία και σε άλλα μέρη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παραμέρισαν τον ΟΗΕ και διεξήγαγαν πολέμους εναντίον κυρίαρχων κρατών με αλόγιστη παρέμβαση» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Κατήγγειλε πως παρότι η Ουάσινγκτον δηλώνει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, «ο επιθετικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ σκότωσε πάνω από 300.000 αμάχους και κατέστησε πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους πρόσφυγες. Ωστόσο, κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ακόμα και κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που θα ερευνούσε τα εγκλήματα πολέμου του αμερικανικού στρατού».

Και παρότι εμφανίζονται κατά του οικονομικού εξαναγκασμού, συμπλήρωσε, είναι αυτές που εφηύραν την «εξαναγκαστική διπλωματία» και κάνουν χρήση της σε μικρές ή μεγάλες χώρες, φιλικές ή εχθρικές.

Υπενθύμισε πως το εμπάργκο στην Κούβα παραμένει σε ισχύ μισό αιώνα και οι κυρώσεις κατά του Ιράν για 40. Αλλά, «όταν πρόκειται να μαχαιρώσουν πισώπλατα τους συμμάχους τους, όπως η ΕΕ και η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ δεν δίστασαν ποτέ, όπως έχουμε δει επανειλημμένα».

Συνεχίζοντας στον ίδιο οξύ τόνο, επεσήμανε πως «τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που διαδίδει τα περισσότερα fake news, ο ένοχος της καταναγκαστικής διπλωματίας, ο σαμποτέρ της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας».

«Από τον διάλογο ΗΠΑ-ΕΕ μέχρι την τριμερή εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Αυστραλίας, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους κανόνες και την τάξη ως πρόσχημα για να καλύψουν τις σκοτεινές δραστηριότητές τους, δηλαδή τη δημιουργία διχασμού, την υποδαύλιση της αντιπαράθεσης και την αποκόμιση οφελών εις βάρος των άλλων. Ως αποτέλεσμα, δεν πλήττονται μόνο οι μικρές και αδύναμες χώρες, αλλά και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, πληρώνουν επίσης βαρύ τίμημα για τις εγωιστικές πράξεις των ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι η ΕΕ μπορεί να δει την αλήθεια και να σταματήσει να κρατάει το κερί στον διάβολο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM