Ψήφισμα-«χαστούκι» από το Ευρωκοινοβούλιο για την Τουρκία

Ψήφισμα-«χαστούκι» από το Ευρωκοινοβούλιο για την Τουρκία Facebook Twitter
1

Ισχυρό μήνυμα στήριξης της Κύπρου και καταδίκης των ενεργειών της Τουρκίας, στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα του.

Η Ευρωβουλή καλεί την Άγκυρα να σταματήσει άμεσα τις έρευνας του Μπαρμπαρός  στην κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιώντας  ότι «η συνέχιση ή και η επανάληψη αυτών των ενεργειών θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, περιλαμβανομένης και της ενταξιακής διαδικασίας».

Ταυτόχρονα επισημαίνει  την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκφράζει την υποστήριξη του  στη διαδικασία του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού.

Μάλιστα το Κοινοβούλιο ενέκρινε τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία τονίζεται ότι  τα «οφέλη από την ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων θα πρέπει να χρησιμεύσουν σε ολόκληρη την περιοχή ως μέρος για την ευημερία, τον πλούτο και την ειρήνη στη βάση του διεθνούς δικαίου...».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τώρα αν πω ότι τους "έκαναν τα μούτρα κρέας" με το ψήφισμα αυτό θα είμαι κακός;Αμ το άλλο; Πείτε με συνωμοσιολόγο, αλλά τι δήλωση είναι αυτή, που την πανηγυρίζουμε κιόλας ; Τα οφέλη από την ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων θα πρέπει να χρησιμεύσουν σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ως μέρος για την ευημερία...μπλα μπλα;;;Τα οφέλη από την ανακάλυψη υδρογοναθράκων χρησιμεύουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα κράτη εντός των ΑΟΖ των οποίων βρέθηκαν οι υδρογονάθρακες, Κύπρο, Ισραήλ κλπ, γι' αυτο άλλωστε ονομάζεται και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Οικονομική Ζώνη. Ποια ευημερία της ΠΕΡΙΟΧΗΣ;;; "Περιοχή" μπορεί να θεωρηθεί και η Τουρκία, από που και ως που "πρέπει" να χρησιμεύσουν στην "περιοχή"; Τι μήνυμα είναι αυτό απέναντι σε μια χώρα που παραβιάζει τα διεθνή δικαιώματα άλλης χώρας;;Αν έλεγαν π.χ. στην Ρουμανία για τα πετρέλαια τους εδάφους της ότι τα οφέλη "πρέπει να χρησιμεύσουν στην περιοχή..." θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη κιόλας;Η παραπάνω τροπολογία είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι ύποπτη.