Προεδρικές εκλογές - ΗΠΑ: Η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Νίκη Χέιλι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την υποψηφιότητά της για να διεκδικήσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων ανακοίνωσε σήμερα η Νίκι Χέιλι. 

Η Νίκι Χέιλι, η οποία επί προεδρίας Τραμπ ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία του 2024 και θα παραθέσει τα σχέδιά της για την προεκλογική εκστρατεία αύριο κατά την διάρκεια ομιλίας στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα. 

Άλλοι προβεβλημένοι Ρεπουμπλικάνοι που σχεδιάζουν να θέσουν υποψηφιότητα είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσιρ Κρις Σουνούνου και ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Έισα Χάτσινσον, μεταξύ άλλων. 

«Μεγάλωσα στη Νότια Καρολίνα. Ήμουν περήφανη κόρη Ινδών μεταναστών. Όχι μαύρη, όχι λευκή. Ήμουν διαφορετική. Αλλά η μαμά μου πάντα έλεγε ότι δεν πρέπει να εστιάζω στις διαφορές αλλά στις ομοιότητες. Και οι γονείς μου υπενθύμιζαν σε εμένα και στα αδέρφια μου κάθε μέρα πόσο ευλογημένοι ήμασταν που ζούσαμε στην Αμερική», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία της η Νίκι Χέιλι.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές ιδέες είναι όχι απλά λανθασμένες αλλά ρατσιστικές και κακές. Αυτές οι απόψεις απέχουν όσο τίποτα από την αλήθεια. Στην Κίνα διαπράττουν γενοκτονία. Στο Ιράν δολοφονούν τους δικούς τους ανθρώπους επειδή αμφισβητούν την κυβέρνηση. Ακόμα και στις χειρότερες ημέρες μας πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι που είμαστε Αμερικανοί», συνέχισε. 

Έπειτα τόνισε πως είναι καιρός για μια νέα γενιά ηγεσίας που θα τολμήσει να κάνει ριζικές αλλαγές. 

«Ήρθε ο καιρός να ανακαλύψουμε ξανά τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας και να ενισχύσουμε τη χώρα μας, την υπερηφάνεια μας και τον σκοπό μας», συμπλήρωσε η Νίκι Χέιλι.   

Αν η Νίκι Χέιλι καταφέρει να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία τους, που θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και η πρώτη μη λευκή υποψήφια του κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM