Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν έχει δει αποδείξεις ότι είναι ζωντανή η πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του εμίρη του Ντουμπάι.

 

Ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ, δήλωσε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με τη διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Γενεύη. Όταν ρωτήθηκε αν έχει δοθεί απόδειξη ζωής, απάντησε «Όχι ακόμη, όχι».

 

Η πριγκίπισσα Λατίφα επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα το 2018. Όμως την έπιασαν, τη γύρισαν στο Ντουμπάι και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως.Τον προηγούμενο μήνα το BBC δημοσιοποίησε βιντεοσκοπημένα μηνύματα τα οποία η Λατίφα έστειλε κρυφά σε φίλους της. Σε αυτά ανέφερε ότι κομάντο την απομάκρυναν από το σκάφος με το οποίο επιχειρούσε να διαφύγει, τη νάρκωσαν και τη γύρισαν στο Ντουμπάι. Ακόμη ανέφερε ότι εκεί την κρατούν αιχμάλωτη, σε «βίλα- φυλακή».  


Αυτή η επικοινωνία έχει πλέον σταματήσει και μετά τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων εντάθηκαν οι εκκλήσεις προς τον ΟΗΕ να κάνει έρευνα για την τύχη της πριγκίπισσας Λατίφα. 
Στον απόηχο της εκπομπής του BBC, o OHE ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απόδειξη πως η πριγκίπισσα Λατίφα είναι ζωντανή.

 

Ακολούθησε ανακοίνωση από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, η οποία ανέφερε ότι η κόρη του εμίρη του Ντουμπάι «λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της», με τη στήριξη της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας και πως «η κατάστασή της βελτιώνεται». Όμως, ο ΟΗΕ ακόμη δεν έχει δει αποδείξεις ότι η κόρη του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ είναι ζωντανή.


Με πληροφορίες από BBC

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr