Πούτιν σε Μακρόν: Εγκλήματα πολέμου από την Ουκρανία - Η Ρωσία κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να μην στοχοποιεί αμάχους

Πούτιν σε Μακρόν Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Για «πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου» κατηγόρησε την Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω της 23ης ημέρας της ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Μόσχας κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να μην στοχοποιούν αμάχους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Πούτιν «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στον Γάλλο ομόλογό του για την προσέγγιση της Μόσχας σε σχέση με μία πιθανή συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

«Αντιδρώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τις ζωές των αμάχων».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και τη στάση της Μόσχας για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μία συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία, το Ελιζέ σημείωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε στον Πούτιν την «μεγάλη ανησυχία» του για την κατάσταση στη Μαριούπολη, μία πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία που βομβαρδίζεται από τον ρωσικό στρατό, και ζήτησε «το τέλος της πολιορκίας και την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Κατά τη διάρκεια της νέας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο προέδρων που διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά, ο Μακρόν «ζήτησε και πάλι την άμεση τήρηση της εκεχειρίας» στην Ουκρανία, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM