Πούτιν: Πολλαπλασιασμός κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας από ξένες «κρατικές δομές»

Πούτιν: Πολλαπλασιασμός κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας από ξένες «κρατικές δομές» Facebook Twitter
Φωτ: ΕΡΑ
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο αριθμός κυβερνοεπιθέσεων στη Ρωσία από ξένες «κρατικές δομές» έχει πολλαπλασιαστεί και ότι η χώρα πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της στον κυβερνοχώρο μειώνοντας τη χρήση ξένου λογισμικού.

Οι ιστότοποι πολλών κρατικών εταιρειών και ειδησεογραφικοί ιστότοποι έχουν υποστεί σποραδικές απόπειρες χακαρίσματος από τότε που η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, συχνά για να δείξουν πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Μόσχας για τη σύγκρουση.

«Γίνονται στοχευμένες προσπάθειες να απενεργοποιηθούν πόροι του διαδικτύου της κρίσιμης υποδομής πληροφοριών της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι στοχοποιήθηκαν μέσα ενημέρωσης και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Έχουν εξαπολυθεί σοβαρές επιθέσεις εναντίον των επίσημων ιστοσελίδων κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι προσπάθειες παράνομης διείσδυσης στα εταιρικά δίκτυα κορυφαίων ρωσικών εταιρειών είναι επίσης πολύ συχνότερες», συμπλήρωσε.

Σε συνάντηση με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας , ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια της τεχνολογίας πληροφοριών σε βασικούς τομείς και να στραφεί στη χρήση εγχώριας τεχνολογίας και εξοπλισμού.

Η Μόσχα επιδιώκει εδώ και καιρό να βελτιώσει την εγχώρια υποδομή του διαδικτύου, και είχε αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια δοκιμών το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, το άνευ προηγουμένου μπαράζ κυρώσεων της Δύσης που επιβλήθηκαν ως απάντηση στη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία έχει αυξήσει την πίεση να γίνουν τα συστήματα πληροφορικής της Ρωσίας πιο ανθεκτικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM